El proper diumenge, dia 18 de setembre, tindrà lloc al refugi Lluís Estasen (Pedraforca) una arrossada solidària del projecte "Dels Pirineus a l´Himàlaia-Nepal 2016", en què hi participen 6 membres dels Bombers de la Generalitat, a més de personal sanitari i professionals de la pedagogia. La festa preveu aplegar unes 200 persones; amb el fons recaptat es finançarà el projecte solidari, que té per objectiu ajudar les víctimes del terratrèmol que va afectar el Nepal el 25 d´abril de l´any passat.

Els nou membres de l´equip, que viatjaran al país asiàtic a primers del mes de novembre, es repartiran en 2 grups per dur a terme tota la tasca solidària prevista, que s´està articulant conjuntament amb l´ONG Langtang Disaster. Per una banda, es tracta d´adquirir material d´obra i ajudar a reconstruir el poble de Langtang, pràcticament arrasat pel sisme de 7,8 graus en l´escala de Richter i que va fer més de 5000 víctimes mortals i al voltant d´11.000 ferits. El material el faran arribar fent una ruta de trekking des d´un camp base instal·lat a 45 minuts de Langtang.

Per una altra banda, un segon grup recorrerà diversos poblats de la vall de Langtang, fent igualment una ruta de trekking, per tal de repartir material mèdic i escolar, principalment llibretes, llapis i bolígrafs. Aquest segon grup, a més, també col·laborarà en l´atenció mèdica i la revisió de diferents casos de persones afectades pel terratrèmol.

L´arrossada popular de diumenge s´afegeix a la llista d´activitats programades pel grup per tal de finançar la campanya solidària, com ara la venda de samarretes, l´organització d´activitats esportives i, a l´octubre, d´un cicle de monòlegs.