El govern de Berga retalla la factura dels proveïdors de 400.000 euros

El deute total del consistori es redueix més d'un milió d'euros i ara se situa en 16,9 milions

16.09.2016 | 12:06
El regidor Francesc Ribera explicant els comptes, ahir

El govern de la CUP de Berga ha pagat 400.000 euros de factures pendents de proveïdors municipals i ha rebaixat aquest capítol de 2,8 milions d'euros a 2,4, segons va detallar aquest dijous el regidor de de Serveis Econòmics, Francesc Ribera. Aquesta és una de les xifres destacades del compte general del pressupost del 2015 que es va aprovar al ple d'anit.

Consulta els comptes de l'Ajuntament de Berga fent clic aquí

El regidor de l'àrea econòmica va detallar que en el seu mig any de gestió al consistori corresponent al segon semestre de l'exercici passat, el deute total de l'Ajuntament, que inclou el deute a proveïdors i també als bancs, s'ha reduït una mica més d'1 milió d'euros, s'ha passat dels 17.918.075 euros del 2014 als 16.903.163 euros del 2015. Pel que fa al deute real (que s'obté restant del total el que altres administracions deuen al consistori), el resultat és de 7.715.182 euros el 2015 en relació amb els 10.967.690 del 2014.

Ribera va explicar que aquests números han estat possibles gràcies "sobretot a fer un control molt estricte de la despesa" que ha permès estalviar. Aquests diners s'han destinat a pagar factures. "Des del juliol del 2015 no s'ha generat deute", ha indicat el regidor. Un dels principals maldecaps dels gestors municipals és justament evitar endeutar-se "estirar més el braç que la màniga" i alhora aconseguir equilibrar els números.

El regidor va fer una valoració "positiva" de la liquidació de l'exercici 2015. "Quan vam veure els números vam tornar a fer els comptes" per assegurar-se que eren reals i que els permetran caminar a bon pas per rebaixar el deute. Ribera creu que si es manté aquesta tendència "anem cap a una reducció del deute molt important".

Ribera va admetre que el fet de pagar factures de proveïdors només d'ençà de la seva entrada al govern però no anteriors ha generat controvèrsia. Va assegurar que "el sistema d'abans no funcionava" perquè la rèmora del deute només creixia. En aquest sentit va admetre que "tenim un problema amb les factures antigues de proveïdors però no hi havia gaires alternatives". L'edil comprèn que aquesta situació "suposa un sacrifici important" per als proveïdors que tenen factures pendents anteriors al juny del 2015 "i entenem les crítiques". Va matisar que la major part dels subministradors del consistori són habituals i que han valorat un canvi en la gestió municipal que permet pagar, ha dit, en menys de 30 dies en l'actualitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Niu de vespes asiàtiques.
Vespes asiàtiques fan un gran niu al barri vell de Berga

Vespes asiàtiques fan un gran niu al barri vell de Berga

L'ajuntament i els tècnics del cos d'agents rurals estudien la millor manera de treure'l el més...

Avià completa l'adaptació de voreres per a les persones amb mobilitat reduïda

Avià completa l'adaptació de voreres per a les persones amb mobilitat reduïda

Les millores s'enmarquen dins del pla de seguretat viària

L'orquestra es fa un lloc a les escoles del Berguedà

L'orquestra es fa un lloc a les escoles del Berguedà

El projecte de música comunitària arriba per primer cop a tots els centres de primària de Berga i...

Tret de sortida a la subhasta de la Fundació Privada Tutelar del Berguedà

Tret de sortida a la subhasta de la Fundació Privada Tutelar del Berguedà

Per celebrar el cinquè aniversari les teles per a participar-hi seran gratuïtes pels artistes

Creu Roja Joventut del Berguedà impulsa un esplai per fer créixer el planter de socis

Creu Roja Joventut del Berguedà impulsa un esplai per fer créixer el planter de socis

L'entitat treballa per transmetre valors als joves i aconseguir més voluntaris per als seus...

Enllaços recomanats: Premis cinema