El govern de Berga retalla la factura dels proveïdors de 400.000 euros

El deute total del consistori es redueix més d'un milió d'euros i ara se situa en 16,9 milions

16.09.2016 | 12:06
El regidor Francesc Ribera explicant els comptes, ahir

El govern de la CUP de Berga ha pagat 400.000 euros de factures pendents de proveïdors municipals i ha rebaixat aquest capítol de 2,8 milions d'euros a 2,4, segons va detallar aquest dijous el regidor de de Serveis Econòmics, Francesc Ribera. Aquesta és una de les xifres destacades del compte general del pressupost del 2015 que es va aprovar al ple d'anit.

Consulta els comptes de l'Ajuntament de Berga fent clic aquí

El regidor de l'àrea econòmica va detallar que en el seu mig any de gestió al consistori corresponent al segon semestre de l'exercici passat, el deute total de l'Ajuntament, que inclou el deute a proveïdors i també als bancs, s'ha reduït una mica més d'1 milió d'euros, s'ha passat dels 17.918.075 euros del 2014 als 16.903.163 euros del 2015. Pel que fa al deute real (que s'obté restant del total el que altres administracions deuen al consistori), el resultat és de 7.715.182 euros el 2015 en relació amb els 10.967.690 del 2014.

Ribera va explicar que aquests números han estat possibles gràcies "sobretot a fer un control molt estricte de la despesa" que ha permès estalviar. Aquests diners s'han destinat a pagar factures. "Des del juliol del 2015 no s'ha generat deute", ha indicat el regidor. Un dels principals maldecaps dels gestors municipals és justament evitar endeutar-se "estirar més el braç que la màniga" i alhora aconseguir equilibrar els números.

El regidor va fer una valoració "positiva" de la liquidació de l'exercici 2015. "Quan vam veure els números vam tornar a fer els comptes" per assegurar-se que eren reals i que els permetran caminar a bon pas per rebaixar el deute. Ribera creu que si es manté aquesta tendència "anem cap a una reducció del deute molt important".

Ribera va admetre que el fet de pagar factures de proveïdors només d'ençà de la seva entrada al govern però no anteriors ha generat controvèrsia. Va assegurar que "el sistema d'abans no funcionava" perquè la rèmora del deute només creixia. En aquest sentit va admetre que "tenim un problema amb les factures antigues de proveïdors però no hi havia gaires alternatives". L'edil comprèn que aquesta situació "suposa un sacrifici important" per als proveïdors que tenen factures pendents anteriors al juny del 2015 "i entenem les crítiques". Va matisar que la major part dels subministradors del consistori són habituals i que han valorat un canvi en la gestió municipal que permet pagar, ha dit, en menys de 30 dies en l'actualitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema