La mobilització més multitudinària que s'hagi viscut mai a Berga multiplicarà la població de la ciutat per 5. La gran quantitat de gent que s'hi espera suposa un repte organitzatiu majúscul, també per als serveis de seguretat i trànsit. L'ANC ha preparat una dotzena d'àrees d'aparcament per a turismes i ha ressituat la parada regular d'autobusos, que serà a la zona de la residència d'avis. Des d'allà, sortiran els busos de les línies habituals a Barcelona i a Manresa. El dia abans, a partir de les 3 de la tarda, el baixador normal ja no serà accessible, i dissabte la parada serà al passeig de la Pau, 55.

Lluís Escriche, coordinador de l'ANC Berga, concreta que els 400 autobusos especials que arribaran per la mobilització, descarregaran els passatgers a prop de la rotonda del polígon de la Valldan, des d'on hi haurà vehicles llançadora que portaran els milers de persones fins al centre.

Els autobusos vinguts de fins a 10 comarques, Alt Urgell, Anoia, Bages, resta del Berguedà, Cerdanya, Lluçanès, Moianès, Ripollès i Solsonès, aparcaran llavors al tram que va d'aquesta àrea de la Valldan fins a davant de l'Hotel Berga Park, també a la mateixa carretera de Solsona. Els autobusos d'Osona, una de les comarques que n'aportarà més (fins a 130), es desplaçaran a Avià, on se'ls ha habilitat una zona d'aparcament addicional.

Pel que fa els aparcaments per a turismes, n'hi haurà una dotzena. "Hem d'agrair que molts pagesos hi hagin col·laborat i ens hagin cedit camps", diu Escriche.

Un d'aquests camps és el de la casa de Sant Elies, al quilòmetre 4 de la carretera d'Avià a Cal Rosal, des d'on sortirà una de les marxes a peu que s'han organitzat. "Hi ha diversos camps, però també zones de Berga que utilitzarem per aparcar. A Sant Elies, al barri de la Creu d'Avià, a cal Bitxo o a la zona del Memfis de Berga, els pagesos ens estan fent el favor de preparar alguns d'aquests terrenys, d'encorronar-los abans de diumenge", afegeix Escriche.

També hi haurà àrees urbanes de Berga que estaran habilitades per a l'aparcament, com el barri del Tossalet o els Pedregals. Ningú ha de patir, però. Perquè seran els mateixos Mossos -des de la carretera- els que indicaran quin dels pàrquings està disponible en cada moment. "Només n'obrirem un, un cop que l'anterior s'hagi omplert del tot", avança Lluís Escri-che. A la C-16 hi haurà senyalització especial, informant-ne.

A partir de les 12 del migdia no es podrà accedir ni aparcar a la C-26, en l'enllaç a Berga amb la carretera C-1411Z (en direcció a Cal Rosal) i només es donarà pas per entrar al centre comercial, l'àrea del Lidl. Tampoc es podrà accedir a Berga des de la C-16 ni per l'entrada sud, ni pel centre ni pel nord, i els vehicles entraran a Berga per la sortida 90, la carretera de Sant Llorenç, on es dirigiran a l'estacionament. En emplenar-se els aparcamenst d'aquesta àrea, als vehicles se'ls indicarà que agafin la sortida 95.