En el termini d'un mes, el govern de la CUP de Berga haurà d'impulsar la redacció d'un avançament del pla urbanístic per modificar el Pla d'Ordenació Urbanna Municipal (POUM) i incloure-hi el Parc de la Natura. Li obliga l'acord que s'ha pres en el ple de la ciutat del dijous 15 a través d'una moció que han presentat de forma conjunta els grups de l'oposició: CiU, ERC, PSC i ICV. El text fixa el termini d'un mes per fer-ho.

Tal i com ja havia avançat Regió7, els grups de l'oposició s'han volgut assegurar que les conclusions de la comissió de projectes estratègics sobre aquests tema no quedaran en un calaix. I és que la CUP ha explicitat en repetides ocasions el seu rebuig a aquesta proposta. Malgrat això, el grup de govern va acceptar les conclusions de la comissió però des que es van presentar fa dos mesos, no s'ha avançat suficientmentsegons consideren els grups de l'oposició. I per tal de donar-li la importància que creuen que es mereix han forçat l'acord.

El regidor d'Urbanisme Oriol Camps ha dit que en la gestió del consistori hi ha "assumptes molt més greus i importants" que ha d'assumir el l'Ajunatment abans que el de l'estudi del del Parc de la Natura, un projecte que fa dues dècades que es va presentar. "Entenguin vostès que aquests ajuntament té uns compromisos contrets que haurien de ser més urgents" ha exposat Oriol Camps.

El regidor ha advertit que faran el que podran "i es mantindrà dins de les prioritats però posar-ho davant de tot no podrem pas fer-ho". Camps ha posat de manifest que el departament municipal de contracatció és "el que pateix més el col.lapse" que viu el consistori sotmès a un pla d'ajustament econòmic que l'impedeix contractar el personal que li caldria per gestionar amb més celeritat els temes del dia a dia.

L'acord s'ha pres amb els 6 vots dels regidors de CIU, 1 d'ERC (els altres dos regidors republicans, una està de vacances Ermínia Altarriba i l'altre Jaume Giménez, malalt), el de la regidora del PSC i el regidor d'ICV, 9 vots en total que sumen la majoria absoluta dels 17 que configuren la corporació.

El grup de la CUP s'ha abstingut.