Aquest dissabte, 17 de setembre, se celebraran a Badalona les Jornades 'Reinventem les Festes', organitzades per la Comissió de Festes de Badalona i l'Ajuntament d'aquesta població del Barcelonès. Les Jornades pretenen posar damunt la taula diferents experiències d'arreu del territori amb la finalitat d'establir els fonaments per a la creació d'un Patronat de les Festes de Badalona, i La Patum hi serà present en una de les ponències.

Les Jornades s'iniciaran amb la ponència inaugural 'Badalona i les Festes' a càrrec de Joan Soler, escriptor i pedagog, Premi Nacional de Cultura Popular (2006), i Jan Grau, tècnic especialista en cultura popular i tradicional. A partir d'aquí, les Jornades s'estructuraran al voltant de tres grans temes: 'Innovació i recuperació a les Festes', 'Participació a les Festes' i 'Protocol de les Festes'.

En l'àmbit d''Innovació i recuperació a les Festes' es podran conèixer els casos d'Igualada i Mataró a través de les intervencions de Daniel Vilarrúbias, fundador de la Federació del Seguici Tradicional Històric d'Igualada, i de Dani Àlvarez, músic i actiu en la festa, la seva organització, recuperació i difusió.

Pel què fa a l'eix de 'Participació a les Festes' es difondran les experiències de Premià de Mar, amb la festa de Pirates i Premianencs i de Granollers amb la festa dels Blancs i els Blaus.

Finalment, pel què fa al tema de 'Protocol de les Festes', s'analitzaran els exemples de Tarragona i de La Patum de Berga amb les ponències d'Ester Roca, tècnica de cultura de l'Ajuntament de Tarragona i Albert Rumbo, historiador i gerent del Patronat Municipal de La Patum.