El govern de Berga reactivarà el Consell Escolar Municipal (CEM), un organisme que està inoperatiu des del 2008 segons la fins ara regidora d'Educació Mònica Garcia, que ha cedit aquesta cartera al nou regidor de l'executiu Eloi Escútia. Ahir van escenificar el traspàs presentant conjuntament les noves activitats que impulsa el consistori per al curs escolar 2016-2017 que s'ha estrenat.

En les properes setmanes, un cop s'hagin constituït els consells escolars dels respectius centres, es convocaran la eleccions per triar el Consell Escolar Municipal. Hi haurà representants de diferents sectors de la comunitat educativa des de les direccions, passant per pares i mares, l'Ajuntament o tècnics. Garcia va explicar que el nou consell esdevindrà "un lloc de debat entre les escoles i la comunitat educativa". Confia que d'aquí a uns dos mesos ja pugui estar constituït amb un reglament adaptat a l'actual realitat social i educativa de la ciutat. Tindrà 33 membres i segons Garcia servirà per cobrir una mancança de la comunitat educativa.

La reactivació d'aquest ens és una de les novetats del curs escalar a la ciutat però n'hi ha d'altres. El govern de la CUP amplia les trobades escolars que fins ara es feien només per a alumnes del cicle mitjà de primària i exclusivament per Carnestoles i que aquest curs s'ampliaran a la resta de cicles de primària inicial i superior i es faran tres trobades una per cicle i per trimestre i per estació. Les trobades consisteixen en un esmorzar i una activitat ludicoeducativa que s'ha d'acabar de concretar. En total, es previst que hi prenguin part un miler de nois i noies dels diferents centres escolars de Berga.

Escola de mares i pares

El curs a Berga comença amb nous projectes com l'Escola de Mares i Pares, un cicle de xerrades organitzades per l'Ajuntament adreçades als progenitors d'escolars fins als 18 anys sobre temes relacionats amb l'educació dels seus fills. Se'n faran 8 sessions al llarg del curs i son gratuïtes. Es tractaran temes com ara la salut, l'ús d'Internet i de les xarxes socials, el consum responsable, els trastorns d'aprenentatge, l'educació emocional, l'homofòbia o la mediació en situacions de conflicte o el sistema educatiu.

L'Ajuntament de Berga també engega uns tallers gratuïts anomenats "Créixer en família" per a mares i pares d'infants de 0 a 3 anys. Ja s'ha obert el període d'inscripció. Aquesta activitat començarà el 20 d'octubre i se'n faran sis sessions per tractar temes com l'autonomia, el menjar o les pors nocturnes. Els tallers es faran a l'escola bressol municipal Flor de Neu els dijous del 20 d'octubre al 24 de novembre de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a educacio@ajberga.cat o bé trucant al 93 8211433.