Arribar al màxim de persones i potenciar l´ús dels espais són dos dels objectius que els responsables de la biblioteca de Gironella persegueixen des de la seva obertura. Amb el nou curs, l´equipament proposa noves activitats i amplia l´oferta ja existent la temporada passada, amb la voluntat de fidelitzar més usuaris i de fer que l´edifici cultural rebi encara més visites de les assolides durant el primer any i mig de vida.

La biblioteca de Gironella començarà aquest octubre les activitats ja consolidades el curs passat, com són els clubs de lectura de novel·la, de poesia, de teatre i de filosofia. També es mantindran els grups de lectura en veu alta i els de conversa en anglès i francès. D´altra banda, el públic infantil també té la seva particular oferta, com l´hora del conte, un cop al mes, i els tallers de plàstica i jocs. D´aquesta manera ho ha concretat Francesc Puig, director de l´equipament, que espera que, a banda de consolidar el nombre de participants que ja assistien a les sessions el curs passat, se n´hi afegeixin de nous.

A banda, però, i per atraure l´atenció d´usuaris potencials de la biblioteca, per primera vegada s´ha programat un club de música, també un taller de noves tecnologies de la informació i comunicació, i un club de lectura en anglès. Puig creu que «com més propostes diferents, més gent hi pot estar interessada, i més públic passarà per la biblioteca i pot convertir-se en un usuari més de l´equipament», ha explicat.

Pel que fa al taller d´informàtica, que s´oferirà en sessions mensuals durant el primer trimestre d´enguany, ja hi ha una vintena de persones interessades. «Teníem ganes de donar ús a la sala d´actes i de formació, i se´ns va oferir Ricard Codina, un jove de Gironella, per fer aquests tallers i ho vam agafar al vol», ha explicat.

Una de les novetats més destacades serà el club de música, que s´ofereix a poques biblioteques de Catalunya, segons ha detallat Joan Alsina, que a banda de ser un dels responsables de la biblioteca també és musicòleg i juntament amb la musicòloga Antònia Casas oferiran aquestes sessions dirigides. Alsina ha deixat clar que no cal saber música ni tenir-ne coneixements específics per assistir a la nova proposta. «Es tracta de poder conèixer diferents estils i autors de la història de la música, i que els participants puguin escoltar obres diverses i que puguin dir-hi la seva», ha concretat. «Per exemple, la primera sessió tindrà Mozart i el classicisme com a protagonistes, i una cosa totalment diferent serà el que farem a la segona sessió, on proposarem audicions sobre música ètnica», destaca. Tot i que encara no s´ha concretat, l´objectiu del club és que al llarg del curs es puguin fer sortides per escoltar concerts de música en directe, «que abans o després podrem comentar a les sessions de debat». El club serà mensual i es farà el tercer dijous de cada mes. Les inscripcions a totes les activitats són gratuïtes i es poden fer al taulell de la biblioteca o a través del correu b.gironella@diba.cat.