La biblioteca de Gironella amplia l'oferta d'activitats per fidelitzar els usuaris

L'equipament estrena un club de música, un taller d'informàtica i un club de lectura en anglès

21.09.2016 | 19:37
Activitat infantil a la biblioteca de Gironella

Arribar al màxim de persones i potenciar l´ús dels espais són dos dels objectius que els responsables de la biblioteca de Gironella persegueixen des de la seva obertura. Amb el nou curs, l´equipament proposa noves activitats i amplia l´oferta ja existent la temporada passada, amb la voluntat de fidelitzar més usuaris i de fer que l´edifici cultural rebi encara més visites de les assolides durant el primer any i mig de vida.
La biblioteca de Gironella començarà aquest octubre les activitats ja consolidades el curs passat, com són els clubs de lectura de novel·la, de poesia, de teatre i de filosofia. També es mantindran els grups de lectura en veu alta i els de conversa en anglès i francès. D´altra banda, el públic infantil també té la seva particular oferta, com l´hora del conte, un cop al mes, i els tallers de plàstica i jocs. D´aquesta manera ho ha concretat Francesc Puig, director de l´equipament, que espera que, a banda de consolidar el nombre de participants que ja assistien a les sessions el curs passat, se n´hi afegeixin de nous.

A banda, però, i per atraure l´atenció d´usuaris potencials de la biblioteca, per primera vegada s´ha programat un club de música, també un taller de noves tecnologies de la informació i comunicació, i un club de lectura en anglès. Puig creu que «com més propostes diferents, més gent hi pot estar interessada, i més públic passarà per la biblioteca i pot convertir-se en un usuari més de l´equipament», ha explicat.
Pel que fa al taller d´informàtica, que s´oferirà en sessions mensuals durant el primer trimestre d´enguany, ja hi ha una vintena de persones interessades. «Teníem ganes de donar ús a la sala d´actes i de formació, i se´ns va oferir Ricard Codina, un jove de Gironella, per fer aquests tallers i ho vam agafar al vol», ha explicat.

Una de les novetats més destacades serà el club de música, que s´ofereix a poques biblioteques de Catalunya, segons ha detallat Joan Alsina, que a banda de ser un dels responsables de la biblioteca també és musicòleg i juntament amb la musicòloga Antònia Casas oferiran aquestes sessions dirigides. Alsina ha deixat clar que no cal saber música ni tenir-ne coneixements específics per assistir a la nova proposta. «Es tracta de poder conèixer diferents estils i autors de la història de la música, i que els participants puguin escoltar obres diverses i que puguin dir-hi la seva», ha concretat. «Per exemple, la primera sessió tindrà Mozart i el classicisme com a protagonistes, i una cosa totalment diferent serà el que farem a la segona sessió, on proposarem audicions sobre música ètnica», destaca. Tot i que encara no s´ha concretat, l´objectiu del club és que al llarg del curs es puguin fer sortides per escoltar concerts de música en directe, «que abans o després podrem comentar a les sessions de debat». El club serà mensual i es farà el tercer dijous de cada mes. Les inscripcions a totes les activitats són gratuïtes i es poden fer al taulell de la biblioteca o a través del correu b.gironella@diba.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El quatre de set, el darrer castell descarregat ahir
Castellers: amb el cor a Barcelona i el cap a Berga

Castellers: amb el cor a Barcelona i el cap a Berga

El comiat de temporada dels castellers de casa seva aplega dues colles, la meitat del previst, per...

Cal Rosal clou la Festa del Bolet amb un esmorzar i una exposició de bolets

Cal Rosal clou, avui, la Festa del Bolet. Aquest matí, a partir de les 9, els assistents...

Vespes asiàtiques fan un gran niu al barri vell de Berga

Vespes asiàtiques fan un gran niu al barri vell de Berga

L'Ajuntament i els tècnics del cos d'agents rurals estudien la millor manera de treure'l

Gironella licita obres per posar leds per valor de 215.344 euros

Gironella licita obres per posar leds per valor de 215.344 euros

L'Ajuntament calcula que aquest canvi suposa un estalvi de 86.000 kWh i de 17.000 euros anuals

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l'ajuntament

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l'ajuntament

El projecte té un pressupost de 86.959,96 euros i es preveu finalitzar en tres mesos

Vespa asiàtica Vespa velutina nigrithorax

És una espècie invasora que viu originàriament a la Xina. Va introduir-se a...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema