Les empreses JPM Muntatges Industrials i Tesi Industrial Europe (Verserkal), ambdues de Puig-reig, i Guipu SA, de Berga, han estat seleccionades per participar en la cinquena edició del programa "Accelera el Creixement", impulsat per la Diputació de Barcelona i PIMEC amb la col·laboració al territori de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb l'objectiu d'ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament.

"Accelera el creixement" és un programa que "té com a objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo". Les petites i mitjanes empreses que hi participen "són empreses amb vocació internacional i voluntat d'invertir en el seu creixement, amb almenys tres treballadors i cinc anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la demarcació de Barcelona".

En les quatre edicions, de les 185 empreses de la província, 10 han estat del Berguedà. Fonts de l'Agència han indicat que "la bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris han fet que PIMEC i la Diputació de Barcelona continuïn amb el programa amb aquesta cinquena edició".