L'alcaldessa Montse Venturós i el regidor de governació Francesc Ribera han admès aquesta tarda en una reunió extraordinària que fins que Regió7 no va fer pública aquest dijous la denúncia d'una ciutadana contra un Policia Local de Berga per presumptes la denúncia d'una ciutadanaolicia Localagressionsi no van ser informats.

Arran d'aquesta situació, els partits polítics municipals de l'Ajuntament de Berga han acordat crear un Protocol Intern de Comunicació per millorar la transmissió d'informació entre l'equip de govern i el personal de l'Ajuntament.

El consistori berguedà ha evitat valorar la denúncia i l'actuació del policia, ja que han argumentat que els fets estan judicialitzats. Francesc RIbera i Montse Venturós no n'han volgut fer un judici previ i esperen que la justícia actuí per fer alguna valoració.

Reunió extraordinària

Aquesta tarda s'ha fet a l´Ajuntament de Berga una Junta de portaveus extraordinària que l´equip de govern ha convocat davant la polèmica generada sobre el cas d´una denúncia a un policia local per una presumpta agressió.

Així, l´equip de govern ha volgut explicar els fets a l´oposició com a membres del consistori i donar-los tota la informació de la qual es disposa sobre el cas i sobre l´estat en què es troba la investigació interna.

El cap de la policia local no va pensar a notificar-ho

El regidor de governació Francesc Ribera ha aclarit que tot i les reunions setmanals de coordinació entre la Policia Local i ell mateix, aquest fet no havia estat informat a l´equip de govern, una situació que per part del cos policial s´atribueix a un descuit del cap accidental del moment que no va pensar en notificar-ho.

Des de l´Ajuntament de Berga es demana prudència i es fa una crida al respecte per la presumpció d´innocència cap a les parts implicades així com també es recorda que es vetllarà per l´acompliment de la garantia dels drets de les persones.