Una trentena de tractors marxen a Berga per la reducció de les ajudes als ramaders

Unió de Pagesos ha celebrat una tractorada per reclamar la pèrdua de 100.000 euros. La manifestació ha creat retencions puntuals de trànsit

23.09.2016 | 14:50
Una trentena de tractors marxen a Berga per la reducció de les ajudes als ramaders
Inici de la tractorada al polígon de la Valldan

El sindicat Unió de Pagesos ha denunciat, aquest divendres al matí a Berga, la reducció injustificada dels ajuts a la ramaderia ecològica de muntanya que ha patit el sector en el darrer any que calculen que ha fet perdre prop de 93.000 euros a les explotacions beneficiàries de l´ajut de ramaderia ecològica de les comarques del Berguedà, el Bages, el Solsonès, Osona i l´Anoia.

El col·lectiu ramader reclama una redistribució de les subvencions que reben per a desenvolupar la seva activitat i un compliment dels acords als quals es va comprometre el Departament d´Agricultura i Ramaderia per afavorir el desenvolupament de les produccions ecològiques. Una trentena de tractors i una desena de vehicles han desfilat, aquest migdia, des del polígon de la Valldan fins a davant de l'oficina comarcal del Departament d´Agricultura, Ramaderia i Pesca al Berguedà. Una mobilització organitzada per Unió de Pagesos amb l´objectiu de fer-se sentir i reclamar una millora de la seva situació. La manifestació ha passat per la variant de la Valldan i ha desfilat per la carretera de Sant Fruitós i part del carrer del Roser i la carretera de Solsona, creant retencions puntuals de trànsit.

Les imposicions de la Comissió Europea, determinades decisions de la direcció general de Desenvolupament Rural del Departament d´Agricultura, i la retallada d´un 20 % dels imports d´ajuts agroambientals en agricultura i ramaderia ecològica del nou Pla de Desenvolupament Rural (PDR) efectuada també pel Departament, han provocat que els ramaders ecològics de muntanya perdin de mitjana més d´un 50 % dels ajuts respecte de l´anterior PDR.

Els representants sindicals han lliurat un document a l'oficina comarcal del Departament d'Agricultura i Ramaderia al Berguedà, on els ha rebut Ramon Lletjós director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la Catalunya Central. Una carta per demostrar que aquesta reducció de les ajudes és innecessària i justificada. A la mobilització hi han assistit representants d'Unió de Pagesos, com Carles Mencos, responsable nacional d'Agricultura i Ramaderia Ecològiques d'Unió de Pagesos

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema