"Com un regal caigut del cel". Així és com han rebut els Castellers de Berga la invitació per participar al Concurs de Castells de Tarragona del proper cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre. La colla de Berga hi participarà per primer cop, juntament amb 29 colles castelleres més, que han estat seleccionades pels bons resultats obtinguts al llarg del darrer any.

Els Castellers de Berga ja fa uns dies que es preparen per a l'actuació del proper 1 d'octubre, però durant aquesta setmana intensifiquen els esforços per fer un bon paper en el certamen i per captar més persones que participin a la colla. "Volem arribar als 200 castellers per baixar a Tarragona", han afirmat la presidenta, Núria Rigola, i el cap de colla, Joan Farguell. És per això que els propers dimarts i divendres han organitzat assajos especials a l'antic cinema Catalunya -la seva seu- amb l'objectiu de donar instruccions a les persones que formin part, per primer cop, d'una pinya. A més, han organitzat autobusos gratuïts per al viatge fins a Tarragona. L'objectiu dels Castellers de Berga és portar a plaça el 7 de 7 i el 5 de 7, dos castells que tenen apamats, i també el 2 de 7 -que de moment només han carregat dos cops- i el 4 de 8, que si tot va bé estrenaran al concurs de Tarragona. Per a la colla, "la voluntat és anar a passar-s'ho bé, perquè ja és un premi poder-hi participar".

Els responsables de l'entitat i la regidora de Cultura, Mònica Garcia, animen els berguedans a ser al costat de la colla i ajudar-los a fer pinya assistint als assajos i acompanyant-los a Tarragona.