L'edició d'enguany de la fira de Santa Tecla de Berga ja està en marxa. La mostra ramadera i agrícola del Berguedà ha obert portes aquest matí amb una reordenació dels seus espais. Un canvi que busca donar més protagonisme al sector primari. D'aquesta manera ho ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, que juntament amb l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, capitanegen aquest tradicional certamen. Tal i com ha indicat Ribera, encara és d'hora per fer una valoració de la nova imatge de la fira, tot i que sí que ha anunciat que és només un dels primers canvis que s'aniran introduint en els propers anys amb l'objectiu de focalitzar la mostra al sector primari i fer-la més útil per als ramaders i pagesos. «Volem donar més pes al sector primari i fer que els agents implicats trobin encara més interessant aquesta fira», ha detallat, «un pas més que complementa d'altres projectes que estem començant a tirar endavant des del consistori», com el que pretén impulsar la ramaderia i l'agricultura a petita escala.

Els visitants que han passat durant aquest dissabte per la fira han comprovat que l'espai del bestiar -amb una vintena de ramaders expositors- ha canviat d'ubicació i ocupa la part de la plaça Viladomat, just al principi de la mostra. A continuació hi ha l'espai per a les parades d'agroalimentació, i l'espai on habitualment hi havia el bestiar s'ha destinat a les entitats relacionades amb el sector primari (enguany encara amb poc pes). En aquest indret també s'hi realitzaran al llarg del cap de setmana diverses activitats, així com els visitants poden fer tastos de pinxos de vedella i cervesa artesana, en un renovat espai d'alimentació. La mostra la tanca l'exposició de vehicles agrícoles, que per primer cop s'estrenen a la fira de tardor. El darrer tram, avui ocupat pel mercat setmanal dels dissabtes, demà serà l'escenari de la mostra de vehicles d'ocasió.

Les activitats continuaran al llarg del dia d'avui i diumenge amb la trobada d'acordions, el taller de plantes medicinals per a infants o la trobada de puntaires, entre d'altres.