La Policia Local de Berga no va informar l'equip de govern de la denúncia interposada contra un agent per una presumpta agressió. L'alcaldessa, Montse Venturós, ha assegurat que tant ella com el regidor de Governació, Francesc Ribera, es van assabentar del cas dijous d'aquesta setmana, quan ho va fer públic Regió7. Un cop han conegut l'existència de la denúncia, Venturós i Ribera han mantingut contactes amb els responsables del cos policial, tot i que no ha transcendit el contingut de les converses.

"Vam conèixer la notícia quan va sortir publicada a Regió7", admet Venturós. A partir d'aquí, i davant la gravetat de les acusacions, l'equip de govern ha volgut conèixer de primera mà el cas. En el moment que van tenir lloc els fets -el 16 d'agost-, la responsable de la Policia Local de Berga, Josefina Vizuete, estava de vacances i el cap accidental no va informar el regidor de Governació ni dels fets ni de la denúncia. El cap del cos policial manté una reunió setmanal amb el responsable de la regidoria per informar de les incidències i fer balanç de la setmana. Aquella setmana, en la trobada, la persona que estava substituint Vizuete no va dir res al regidor. Però és que, de fet, durant les setmanes posteriors, i ja amb la cap habitual en el seu lloc de treball, els responsables polítics no es van assabentar de la denúncia. Pel que sembla, segons explica el mateix equip de govern, els responsables de la Policia Local es justifiquen dient que "se'n van oblidar".

La qüestió és que no només va fallar un canal de comunicació, sinó dos. El 5 de setembre, la dona que va denunciar l'agressió va presentar una instància a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Berga. El document en què la noia narrava els fets no va arribar a mans de cap responsable polític, sinó que es va enviar a la policia i a Recursos Humans.

L'equip de govern diu ser el primer sorprès en no haver-se assabentat de la notícia fins ara i per aquest motiu volen impulsar un protocol de comunicació interna entre l'equip de govern i el personal del consistori amb la intenció d'evitar que un cas com aquest no arribi als màxims responsables polítics de l'administració local. És una qüestió que encara s'ha de tractar i per aquest motiu no hi ha els detalls de com hauria de ser aquest protocol.

Per altra banda, el govern municipal va decidir convocar ahir a la tarda una reunió de la junta de portaveus extraordinària per parlar de la denúncia, dels fets que van tenir lloc el 16 d'agost i de per què els responsables polítics no sabien res sobre el tema. Va ser aquí quan el govern de la CUP va exposar a la resta de partits la idea de redactar un protocol de comunicació interna.

La jove va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, i el policia local va respondre amb una altra denúncia per desobediència i resistència a l'autoritat.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga ha citat totes les parts implicades el dia 10 de novembre.