Just ahir, 23 de setembre del 2016, coincidint amb el cinquantè aniversari de l'annexió del poble de la Valldan a la ciutat de Berga, els veïns del districte -des del 1991- de la Valldan van trobar-se al centre cívic Mossèn Joan Noves per fer un repàs de la seva història i reivindicar l'esperit de poble que, tal com va assegurar la presidenta de l'Associació de Veïns de la Valldan, Maria Antònia Ortega, "mai no s'ha perdut".

Ortega va fer memòria de la història del nucli, de quina ha estat la seva evolució al llarg del temps i, sobretot, va posar èmfasi al procés d'annexió "forçada" que va fer-se oficial el 23 de setembre del 1966, "tot i l'oposició dels veïns des del primer moment".

Tal com ja va explicar ahir Regió7, després de vint-i-cinc anys com a districte -l'únic de Berga- i amb una activitat associativa diferenciada, la Valldan ha iniciat un procés per decidir quin ha de ser el seu futur. "Podem quedar-nos com estem, treballar per crear una entitat municipal descentralitzada o lluitar per la independència", va afirmar. "Ara obrirem el procés de consulta al veïnat perquè tothom pugui donar la seva opinió i arribar a una decisió de consens".