Els passacarrers de dimecres i dissabte de Patum a la nit tindran un recorregut tancat que es mantindrà cada any. Així ho va decidir el Patronat de la Patum en la reunió ordinària de divendres passat, amb l'objectiu de fer les passades més "funcionals". En els propers mesos els responsables de la festa acabaran de traçar un recorregut per a cada dia de passacarrers, que ja s'utilitzarà per al Corpus del 2017. Els regidors de la corporació municipal i els administradors de la festa hauran d'oferir els seus salts dins d'aquest traçat marcat.

El gerent del Patronat de la Patum, Albert Rumbo, ha explicat a Regió7 que aquest tema ja estava sobre la taula i finalment s'ha optat per prendre la decisió amb la voluntat de fer més àgils i pràctiques les passades. "Fins ara ens hem trobat que els regidors i els administradors escollien on fer el salt que es fa en honor seu, i a partir d'aquí s'acabava de tancar el recorregut ja més o menys previst", ha detallat, "però a vegades suposa haver de passar per carrers que són molt estrets, que tenen mals accessos o que obliguen les comparses i la multitud a fer marxa enrere un cop s'ha fet el salt", ha afegit. Segons Rumbo, i així ho van acordar la resta de membres del Patronat, "és molt més pràctic tenir un traçat fix per a dimecres i un per a dissabte, el màxim d'àgil i que inclogui el mínim de carrers estrets i amb dificultats per passar-hi, que sigui el més fidel possible al que s'ha fet sempre tradicionalment, i on els regidors i administradors hi col·loquin els salts".

Aixopluc en cas de pluja

En aquest sentit, ha destacat que un cop estipulat aquest recorregut, "serà molt més fàcil establir espais on poder desar les comparses que participen al passacarrers en cas de pluja, i garantir mínimament que cada any siguin els mateixos". Cal recordar que enguany, per exemple, els gegants es van aixoplugar de la pluja al cinema Catalunya, seu dels Castellers de Berga, però la decisió es va prendre de manera improvisada. Aquest tema a partir de la Patum del 2017 es tindrà en compte i s'estudiarà prèviament.

En els propers mesos es donaran a conèixer aquests recorreguts, que tal com ha avançat el gerent de l'ens que regula la festa, "no vol dir que siguin intocables ni definitius, sinó que seran mínimament flexibles". És per això, ha destacat, que es provaran durant la propera Patum i "es comprovarà si funcionen o no".

D'altra banda, Rumbo també ha explicat que des del Patronat es marcaran els recorreguts de les passades que es fan al matí per assistir a ofici. "Els músics recolliran els administradors allà on hagin decidit fer el salt a la passada de la nit", ha puntualitzat.