L'Ajuntament de Berga ha obert un investigació interna per aclarir els fets que van acabar amb una denúncia a un policial local per agressió a la mateixa comissaria. El regidor de Governació, Francesc Ribera, va anunciar ahir en un comunicat que fins que no s'hagi conclòs aquesta investigació que ja està en marxa, i la justícia hagi fet el seu procediment, l'Ajuntament no emetrà cap valoració.

Són les declaracions de Ribera després que aquest diari fes públic que una dona va denunciar un agent de la Policia Local de Berga per haver-la agredit a la mateixa comissaria arran d'una discussió pujada de to per un tema de trànsit. Regió7 ja es va interessar per la valoració del regidor, però en un primer moment va declinar fer cap declaració argumentant que la cap de la Policia Local, Josefina Vizuete, ja havia parlat en nom de l'Ajuntament. De fet, en aquest sentit, la responsable del cos policial també va dir que no es pronunciarà fins que el jutge no valori els fets. La vista oral està fixada per al 10 de novembre.

La investigació que ha engegat el consistori és la que s'obre habitualment en casos en què es denuncia un mal funcionament del servei del consistori. En aquest sentit, Ribera explica: "com en qualsevol denúncia ciutadana contra un suposat mal funcionament de l'administració local, des de l'Ajuntament de Berga garantim que es farà la pertinent investigació interna de manera imparcial i s'aplicaran les conseqüències pertinents que corresponguin, tenint present que tots els protocols i instruccions de la Policia Local estan destinats a tractar la ciutadania amb respecte, i per això vetllarem".

Els fets va tenir lloc el 16 d'agost, quan una metgessa de 36 anys es va presentar a les dependències policials i no en volia sortir fins que no li donessin una certificació en què constés que el seu cotxe, que estava estacionat en un carrer de la ciutat, tenia desperfectes. Segons la denúncia presentada per la noia, l'agent la va retirar per la força amb la col·laboració de dos policies més. La jove va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra, i el policia local va respondre amb una altra denúncia per desobediència i resistència a l'autoritat.

Com a conseqüència dels cops rebuts li van sortir morats i encara té seqüeles pels cops que va rebre. Fins i tot va anar a l'Hospital Sant Bernabé de Berga i la noia explica, a més, que li va costar moure la mà durant una setmana com a conseqüència de l'agressió de l'agent.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga ha citat totes les persones implicades en el cas el dia 10 de novembre per valorar els fets. Vizuete va dir que no s'ha apartat l'agent de la Policia Local, i que continua treballant i complint les seves funcions.