L´Ajuntament de Gironella ha iniciat la licitació de les obres que permetran adequar el primer pis de la llar. El canvi més important és que l'entitat ARADA (Associació Rural d'Atenció a les Demències d'Alzheimer) s'integrarà al casal, ocupant part dels nous espais de la primera planta. Així, l´entitat podrà treballar conjuntament organitzant tallers amb el Casal de la Gent Gran, i viceversa. «És un canvi substancial, perquè permetrà fer un pas endavant en les activitats tant de l´Associació com del Casal», explica la regidora d´Atenció a les Persones, Teresa Terricabres.

Les obres consisteixen en l´adequació dels espais interiors, els aïllaments de teulada i les instal·lacions. A més, s´hi instal·larà un ascensor i es climatitzarà la planta. El cost de les obres és de gairebé 122.000 euros que s'assumeixen amb fons municipals.

El casal de Gent Gran La Llar es va inaugurar l'octubre de l'any 2010 i està dirigit a les més de 1.200 persones majors de 65 anys o bé jubilades del municipi, que poden participar a les més de 30 activitats permanents trimestrals que s'organitzen. L´equipament disposa d'una dinamitzadora i un conserge per fomentar l'activitat dels usuaris, i que sigui aquest espai un lloc de trobada i reunió. L´edifici també és la seu social de l'Associació de Gent Gran Gerundella.