L'Ajuntament de la Pobla de Lillet estudia celebrar en dos caps de setmana diferents els tastos gastronòmics del bolet i el mercat del bolet. Les activitats, que se celebren actualment de manera conjunta dins de la Fira del Bolet i del Boletaire, podrien tenir identitat pròpia de cara a l'any vinent. D'aquesta manera ho va avançar ahir l'alcalde, Vicenç Linares, que creu que serviria per tenir més activitat al municipi durant la temporada de tardor i s'asseguraria que la fira del bolet pogués celebrar-se "amb més garantia de tenir bolets frescos".

La vila de l'Alt Berguedà ha viscut aquest cap de setmana una nova edició d'aquest certamen, que té el bolet com a protagonista, tot i que, enguany, els fongs van brillar per la seva absència. De les parades instal·lades a la zona del mercat, únicament un parell oferien la possibilitat als visitants de comprar bolets frescos, i és que la temporada ha començat fluixa.

Tot i els pocs bolets, Linares valorava positivament el desenvolupament de la celebració. "Hem rebut prop de 2.000 visitants i les activitats han estat participades", va assegurar. Una de les propostes que més ha funcionat, un cop més, ha estat el Tasta-B&Jazz de dissabte al vespre, en què es van vendre prop de mig miler de tiquets per degustar plats cuinats amb bolets de restauradors locals. D'altra banda, també han tingut bona acollida els tastos de la segona edició del Vermut i Tapes. "Com que veiem que això té molta força i pot funcionar de manera independent, estem estudiant la possibilitat d'organitzar una jornada gastronòmica del bolet al final del setembre i de traslladar la festa del bolet com a tal a mitjan octubre", va relatar. Linares sap que "el fet d'endarrerir la celebració no vol dir, al cent per cent, que hi hagi bolets, però és més fàcil com més avançada estigui la temporada". L'alcalde té en ment la proposta, que acabarà de madurar de cara a la propera edició.

Activitats paral·leles

Ahir al matí van ser molts els assistents que van acostar-se a la plaça de l'Ajuntament per tastar la cassoleta de bolets que s'hi repartia, i alguns també van apropar-se al pavelló, on també se servien plats cuinats amb bolets. "Diumenge la gent es queda més pels carrers, perquè oferim més activitats paral·leles al mercat, però el dia fort dels tastos gastronòmics va ser dissabte", va explicar l'alcalde.

L'actuació dels Castellers de la Bisbal del Penedès i la dels Laietans de Gramenet van servir per fer esperar el dinar, que es va celebrar al pavelló, on es preveien més de 200 comensals. "Els restauradors del municipi no poden arribar a tot per l'alta demanda que hi ha en dies com aquests i per això des de l'organització es prepara un àpat de caire popular per poder absorbir tots els visitants que es volen quedar a dinar", va afirmar.