Meritxell Borràs presenta a Gironella el nou òrgan de representació del món local català

La consellera de Governació presideix el consell d'alcaldes del Berguedà

27.09.2016 | 17:09
Meritxell Borràs i David Font a Gironella.
Meritxell Borràs i David Font a Gironella.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, presideix aquest dimarts a la tarda el consell d'alcaldes del Berguedà. Com ja ha fet en d'altres comarques, la consellera ha aprofitat aquest fòrum per informar als dirigents municipals del procés de debat del projecte GovernsLocals.cat, un òrgan  que impulsa el Govern de la Generalitat, juntament amb la resta de les administracions catalanes «per definir com ha de ser l´Administració local catalana del futur».

Fa mesos que l'executiu treballa en aquest projecte. En el consell berguedà s'hi exposen qüestions  sobre l´ordenació territorial, els nivells d´administració o l´elecció dels representants municipals. Hi ha equips responsables dels sis àmbits de treball: Ordenació territorial i serveis a les persones, Organització dels governs locals, Relacions intergovernamentals, Nova governança, Innovant la gestió pública local i Finances locals.

Les sessions de debat al territori es faran entre l'octubre i el novembre i hi podran participar alcaldes, presidents d´entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals. Fonts del departament de Governació han explicat que en aquestes sessions «es debatrà sobre cadascun d´aquests àmbits i els resultats es faran arribar a la resta de càrrecs electes perquè, via telemàtica, puguin fer-hi les aportacions corresponents».

També s´establiran diversos processos participatius a nivell municipal i es recolliran opinions a través del web governslocals.cat, on hi haurà eines de debat dels sis àmbits de treball, a més d´un butlletí electrònic que fomentarà la participació dels electes.

Els documents es coordinaran en un comitè tècnic format per representats de totes les administracions i se sotmetran a la consideració d´un grup d´assessors, que podran assistir els equips dels àmbits de treball i aportar continguts i coneixement, com a experts en la matèria.
El procés de debat finalitzarà entre els mesos de gener i febrer del 2017, amb una sessió on s´aportaran els resultats de les sessions territorials i de les aportacions telemàtiques dels càrrecs electes. D´aquesta sessió final en sortirà un document que es traslladarà al Parlament de Catalunya i que ha de servir com a base per a elaborar les futures lleis dels governs locals.

Informació als alcaldes del canvi de cap dels Mossos

Al consell d'alcaldes, el fins ara inspector de l'àrea bàsica policia del Berguedà, l'inspector Eduard Cuenca té previst informar del seu nomenament com a cap  de la comissaria del Bages tal i com ja ha explicat aquest diari. El nou cap berguedà  és el també inspector Francesc Hernández.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Neus Rius a la botiga
«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

Teo Valls explica el seu procés de transformació de dona a home a 330 alumnes de tercer d´ESO dins...

Enllaços recomanats: Premis cinema