El Consell d'Alcaldes del Berguedà, celebrat a la biblioteca de Gironella ahir, va manifestar la seva disconformitat amb el desplegament territorial de la xarxa d'oficines de l'Agència Tributària catalana perquè "no se segueixen criteris de proximitat territorial i es passa per alt el Berguedà".

Els batlles berguedans demanen al Govern de la Generalitat que "reconfiguri el desplegament d'oficines perquè comarques com el Berguedà, potser amb menys població però també amb ciutadans amb drets, tinguin els mateixos serveis que d'altres amb més població i on es despleguen oficines".

El Consell d'Alcaldes, al qual ahir van assistir una àmplia majoria dels 31 batlles de la comarca com és habitual des que se celebren, l'any passat, va decidir traslladar els acords al Govern de la Generalitat i als consells comarcals, especialment els que han quedat sense el desplegament d'aquesta xarxa d'oficines, més d'una trentena, segons va exposar David Font, alcalde de Gironella i president comarcal.

El Consell d'Alcaldes del Berguedà d'ahir va estar presidit inicialment per la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que va presentar el procés de debat GovernsLocals.cat, un projecte que ha de servir per dissenyar l'Administració local catalana del futur. Borràs va explicar que en el procés se sotmetran a debat qüestions relacionades amb les finances municipals, la transparènci o l'organització territorial, i la gestió local, com "quants nivells d'administracions locals volem o quins criteris s'han de tenir en compte a l'hora de crear nous ens locals". Així mateix també es parlarà dels serveis que donen els municipis. "Catalunya té 948 municipis. S'ha d'apostar per l'agregació o per mancomunar serveis per garantir el mateix nivell de serveis als ciutadans?", va apuntar la consellera de Governació catalana.