Els dos grups majoritaris a l'oposició a Berga, CIU i ERC, exigeixen al govern de la CUP que aclareixi els fets al voltant de la presumpta agressió per part d'un caporal de la Policia Local a una ciutadana destapada per aquest diari. Els convergents han anunciat que demanaran responsabilitats polítiques al govern independentista per aquest cas. Per la seva banda, els republicans reclamen a l'alcaldessa, Montse Venturós, que expliqui a la ciutadania el que ha vist dels fets a les cintes enregistrades per les càmeres de les dependències policials.

Antoni Biarnés, cap de files del grup municipal de CiU, ha explicat a Regió7 que "estem a l'expectativa" dels propers moviments de l'executiu berguedà. "Els donarem uns dies de marge". Amb tot, preveu que al proper ple ordinari, convocat per al dijous 6 d'octubre, portin aquesta qüestió al debat del ple i en demanaran responsabilitats als gestors locals.

Per la seva banda, el regidor d'ERC Jordi Pujals reclama a l'alcaldessa, Montse Venturós, que, "si ha vist les gravacions " dels fets enregistrats per les càmeres de les dependències policials, "ho hauria d'explicar" perquè els ciutadans n'estiguin informats. Pujals ha dit que l'alcaldessa té la potestat de suspendre de sou i feina un agent per un cas com aquest. El regidor Pujals argumenta que, si això no s'ha fet, es pot interpretar que és "perquè no hi ha indicis que puguin fer creure que l'agent va actuar" de forma incorrecta.

A favor i en contra

La suspensió sine die dels actes de celebració del centenari de la Policia Local de Berga pel cas s'ha rebut ha provocat reaccions diverses dels portaveus dels grups de l'oposició. El del grup de CiU, Antoni Biarnés, diu que "ho trobem lògic" perquè "no és el millor moment per fer celebracions, ja que seria bo que s'aclarís tot pel propi interès de la policia". Un cop això hagi passat, "hi hauria d'haver el clima propici per fer la celebració".

Biarnés ha revelat que ell mateix va comentar a l'alcaldessa la possibilitat de suspendre els actes. "En certa manera som partícips de la decisió", ha assenyalat. El líder dels convergents assegura que "no interpretem ni com una falta de confiança ni de fluïdesa" entre el govern de la CUP i el cos policial la decisió de l'executiu de suspendre els actes, per bé que matisa que n'hi podria haver.

Per la seva banda, el grup del PSC també troba bé que s'hagin suspès els actes del centenari, segons ha declarat la regidora Rosalia Monroy, que ha dit que no demanaran responsabilitats pel cas.

Per contra, els grups d'ERC i ICV no troben bé l'ajornament. Jordi Pujals, portaveu del grup d'ERC en aquest cas, comenta que malgrat respectar la decisió del govern de la CUP "no ens ha agradat la forma" triada, ja que considera que "ens havien d'haver consultat". Pujals ha recordat que la proposta de celebrar del centenari policial la va fer el seu grup en un ple municipal, una iniciativa ben vista per la resta de grups i que es va aprovar per unanimitat. "Creiem que [la suspensió de celebració del centenari] es podria haver gestionat d'una altra manera". Per a Pujals "no s'ha de desmerèixer la feina feta per un col·lectiu durant 100 anys" arran d'un cas puntual d'una presumpta agressió que encara s'ha d'aclarir. Pujals creu que "s'està extradimensionant la qüestió" i que accions com la suspensió només fan que mantenir el focus sobre el cos policial.

Per la seva banda, el regidor Joan Torres, d'ICV, assegura que "jo no ho hauria suspès perquè d'aquesta manera sembla que estiguem fent un judici paral·lel".

El jutge ha citat a declarar els implicats el 10 de novembre.