El grup muncipal de CiU a Berga creu que l'Ajuntament no ha de destinar ni temps ni recursos al projecte del Primer sector Berguedà que impulsa el govern de la CUP. En un comunicat afirmen que «intentar incorporar noves persones al sector primari és un objectiu difícil però lloable, perquè ni Catalunya ni Europea ens podem permetre perdre l’agricultura ni la ramaderia (és un factor estratègic), i perquè el primari pot encara aportar més al PIB de la nostra comarca». Amb tiot consideren que «al marge de l’interés que pugi tenir aquest projecte de Primer sector berguedà, pensem que l’Ajuntament de Berga no hi hauria de destinar ni més temps, ni més esforços ni més diners».

En primer lloc perquè l’Ajuntament de Berga «no té títol habilitant per actuar en l’àmbit de la promoció econòmica fora del seu terme municipal. I és evident que aquest projecte només té sentit i viabilitat a escala comarcal. Per tant, correspondria al Consell Comarcal desenvolupar-lo».

D'altra banda «l’impacte que aquest projecte pot tenir en l’economia de Berga és molt petit, purament simbòlic. Per a la comarca està per veure quins beneficis podria comportar, però per a la ciutat de Berga sí que és segur que el retorn seria mínim». Per això creuen que «des de Berga, cal prioritzar projectes que puguin tenir un impacte significatiu en la ciutat, i aquest no és el cas».

Les apostes de CDC

CDC s'ha mostrat crítica amb l'àrea de promoció econòmica del govern de la CUP i li ha fet una llista d'actuacions a les que opina que caldria destinar-hi recursos: «sortir fora a buscar inversions per a la ciutat, enlloc d’esperar que vinguin soles (perquè soles no venen); potenciar Queralt com a reclam turístic de la ciutat (dotant-lo d’un centre d’acollida i interpretació, proposant convertir la muntanya en Parc Natural, millorant els seus accessos…);proporcionar aparcament al comerç del carrer Major de Berga i carrers adjacents; impulsar el Museu de la Patum (i més ara que no hi ha un lloc on guardar i conservar els elements de les comparses), per rendibilitzar tot l’any la condició de Patrimoni Immaterial de la Humanitat que té la nostra festa per excel·lència; Agilitzar l’atorgament de llicències als projectes empresarials de nova creació, d’ampliació o de renovació, i donar-los un recolzament actiu; no posar pals a la roda a iniciatives que poden ser motor de l’economia local com el Parc de la Natura; evitar que marxin de Berga serveis com l’Oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació»

CDC demana al govern de la CUP de Berga que se centri en treballar per actuacions que afectin directament al municpi de Berga i sosté que «la revitalització econòmica de la ciutat no passa pel primari, sinó per la indústria, pels serveis, pel comerç i pel turisme».