Els Castellers de Berga aconsegueixen carregar el 4de8 a Tarragona

Els triomfadors del certamen han estat els Xicots de Vilafranca, seguits dels Xiquets de Hanghzou, a la Xina. Els Marrecs de Salt han estat tercers i, els castellers de Sant Cugat, quarts. Els castellers de Berga s´han situat en quinzena posició i els de Manresa en la vintena.

03.10.2016 | 17:06

Els Castellers de Berga han aconseguit a Tarragona carregar el 4de8 (i van estar ben a punt de descarregar-lo) assolint d'aquesta manera un dels seus objectius per aquesta temporada de portar a plaça castells de gamma superior.

Estrenar-se amb el 4de8 ha desfermat una gran alegria entre l'expedició berguedana integrada per més de 250 persones. Amb aquesta fita els de la camisa blava entren en la gamma de castells de vuit en la seva cinquena temporada.

Fer-ho ha suposat un gran esforç per a la colla. Primerament, l´equip tècnic ha organitzat assajos especials per preparar construccions que requereixen una preparació extra. A més, ha calgut fer una crida als berguedans per fer créixer la colla.

«Per fer castells com els que portem a Tarragona cal tenir una pinya més gran i hem buscat com més persones millor perquè ens vinguin a ajudar i formin part d´aquest moment històric per a nosaltres», ha explicat a Regió7 la seva presidenta, Núria Rigola.

Els responsables de la colla berguedana consideren que la seva participació al certamen de Tarragona és «un fet històric» perquè no hi comptaven. Durant un any es puntuen les tres millors construccions de les cinc millors actuacions de cada colla. Els Castellers de Berga han quedat en 29a posició amb 4.515 punts.

Els Castellers de Berga han entrat, en el seu cinquè any d´existència, a la llista de les 30 millors colles castelleres de Catalunya i han actuat en la primera jornada del certamen, el de les colles classificades del 13è al 30è lloc.

Entre aquestes també hi ha la colla Tirallongues de Manresa. Avui no ha pogut repetir l´actuació de la Festa Major, quan va carregar un 4d8, 18 anys després de fer-ho per primera vegada. A Tarragona ha fet dos intents que va desmuntar. Els manresans han fet un 2d7 i un 5d7 amb agulla. L´expedició manresana ha batut rècords. Més de 250 persones s´han desplaçat a Tarragona.

Els Moixangers d´Igualada han tingut una bona actuació que els hi ha permés situar-se en la cinquena posició de la competició. Els igualadins han fet un 2d8 amb folre, un 4d8 i el 3d8.

Els triomfadors del certamen han estat els Xicots de Vilafranca, seguits dels Xiquets de Hanghzou, a la Xina, que van sorprendre a tothom amb un 3d9 amb folre. Els Marrecs de Salt han estat tercers i, els castellers de Sant Cugat, quarts. Els castellers de Berga s´han situat en quinzena posició i els de Manresa en la vintena.

Demà se celebrarà el concurs amb les 12 millors colles de Catalunya. Tothom té la mirada fixada en els Minyons de Terrassa i els castellers de Vilafranca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema