El pavelló esportiu de Gironella s'ha omplert de gom a gom amb més d'un miler d'assistents en la cerimònia de comiat de la jove del poble Sílvia Prat Bernades de 28 anys que va morir el dia 21 de setembre a la tarda en ser envestida per un tramvia a la ciutat alemanya de Colònia, on residia. El traspàs de Prat Bernades ha colpit la població berguedana i altres municipis propers perquè la noia era molt coneguda així com també la seva família. Coneguts i familiars destacaven que era una persona molt extravertida, amb molta facilitat per fer amics i amb tota una vida per davant que s'ha vist estroncada prematurament.

L'acte ha començat amb l'arribada dels familiars, que el assistents han rebut dempeus. Ha sonat música de Lluis Llach i Maria del Mar Bonet. A la pantalla gegant de l'escenari hi havia una imatge de la noia. El pavelló estava completament ple, tant a les cadires de la pista, com a la grada, com gent sense poder seure. Centenars de persones des de familiars, amics o coneguts han volgut ser presents en un acte en el que representants dels seus cercles d'amistats i membres d'entitats o col·lectius amb els quals havia tingut relació l'han recordat amb lectura de diferents missatges que han servit per acomiadar-se de la noia, que va ser incinerada aquesta setmana a Colònia. El seu tiet Jaume Bernades, molt emocionat, representants de l'escola Anunciata, de l'IES Pere Fondevila i amics personals han estat els protagonistres d'unes intervencions molt tristes i aplaudides.

En la part final de l'acte de comiat també ha parlat l'alcalde de Gironella, David Font. En tots els parlaments s'ha destacat el seu caràcter extrovertit, la seva simpatia, el somriure constant i les seves ganes d'aprendre. El seu tiet Jaume Bernades ha llegit un escrit de la jove que tenia per lema: "esmorza purpurina i brilla tot el dia". El comiat ha finalitzat amb forts aplaudiments i la melodia d'un ball de gegants de la Patum, festa que la jove estimava.

El pavelló ha obert les seves portes a 2/4 de quatre de la tarda per tal que qui ho volgués pogués dur-hi flors o records per testimoniar el seu particular homenatge a la malaurada jove gironellenca.

Sílvia Prat havia estudiat Publicitat i Relacions Públiques i feia tres anys que havia marxat a viure a la ciutat alemanya de Colònia per perfeccionar l´idioma del país i l´anglès. Actualment treballava en un comerç de la ciutat i també havia col·laborat amb mitjans de comunicació de la zona. Segons els familiars, l´estada a Alemanya era temporal i tenia previst tornar a Catalunya a mitjà termini, d´aquí a un o dos anys.

Comiat a Alemanya, dilluns

Familiars i amics de Sílvia Prat Bernades, ja li van retre un emotiu homentage a Alemanya, dilluns 26 de setembre al vespre a la ciutat de Colònia. El memorial va tenir lloc al mateix indret on la noia va tenir el tràgic accident. A l´acte es van fer parlaments, es va cantar en el seu honor i els assistents van deixar anar globus de desitjos al cel. També es va col·locar al lloc dels fets una bicicleta decorada amb flors, fotografies i missatges de record.