«Volem que la fira de Santa Tecla sigui millor, no més gran i més centrada en el tema agrícola». Així ho ha explicat Francesc Ribera, el regidor de Promoció Econòmica de Berga, en la presentació de la mostra agrícola i ramadera del Berguedà que enguany es desplaça a un cap de setmana. En comptes de celebrar-se el tercer s'escaurà el quart, els dies 24 i 25 de setembre.

Ribera juntament amb el director dels serveis territorial a la Catalunya central del departament d'Agricultura Ramon Lletjós i el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà David Font han presentat el programa del certamen aquest dimarts a Campllong, davant d'un ramat de vedelles del ramader berguedà Joan Marmi.

Una de les principals novetats del certamen és que aplegarà la maquinària agrícola que fins enguany s'exposava per la Fira de Maig. El regidor bergueda ha reiterat la voluntat de l'executiu «d'ordenar» les fires. Per això enguany, la mostra multisectorial de l'1 de maig no hi havia aquest sector que exposarà per Santa Tecla. La mostra tindrà l'espai central dedicat al bestiar i diferents veles per acollir activitats monogràfiques com tastos de tapes de vedella i cerveses artesanes, una vela d'activitats on s'hi faran activitats musicals i una vela per a les entitats.

L'objectiu del consistori berguedà és reorganitzar la fira i fer-la millor qualitativament. Aquest acció s'enmarca dins de la seva aposta per convertir el primari en un sector estratègic per l'economia productiva del Berguedà.

La mostra també servirà per fer la presentació del Projecte del Primer Sector al Berguedà que impulsa l'Ajuntament de Berga per potenciar la pagesia i que ja va fer públic al seu dia. A més, també es durà a terme una xerrada sobre com s'erradica la tubercolosi bovina a càrrec de Montse Giné del departament d'Agricultura del Berguedà.