Els Castellers de Berga van aconseguir, ahir, a Tarragona, carregar el 4 de 8 (i van estar ben a punt de descarregar-lo). D'aquesta manera va aconsguir un dels seus objectius d'aquesta temporada de portar a plaça castells de gamma superior. Estrenar-se amb el 4 de 8 va desfermar una gran alegria entre l'expedició berguedana, integrada per més de 250 persones.

Amb aquesta fita els de la camisa blava entren a la gamma de castells de vuit en la seva cinquena temporada. Fer-ho ha suposat un gran esforç per a la colla. Primerament, l'equip tècnic ha organitzat assajos especials per preparar construccions que requereixen una preparació extra. A més, ha calgut fer una crida als berguedans per fer créixer la colla. "Per fer castells com els que portem a Tarragona cal tenir una pinya més gran i hem buscat com més persones millor perquè ens vinguin a ajudar i formin part d'aquest moment històric per a nosaltres", ha explicat a Regió7 la seva presidenta. Núria Rigola.

Els responsables de la colla berguedana consideren que la seva participació al certamen de Tarragona és "un fet històric" perquè no hi comptaven. Durant un any es puntuen les tres millors construccions de les cinc millors actuacions de cada colla. Els Castellers de Berga han quedat en 29a posició, amb 4.515 punts. Els Castellers de Berga han entrat, en el seu cinquè any d'existència, a la llista de les 30 millors colles castelleres de Catalunya, i van actuar ahir en la primera jornada del certamen, el de les colles classificades del 13è al 30è lloc.

Entre aquestes també hi ha la colla Tirallongues de Manresa. Ahir no va poder repetir l'actuació de la festa major, quan va carregar un 4 de 8, 18 anys després de fer-ho per primera vegada. Ahir a Tarragona va fer dos intents que va desmuntar. Els manresans van fer un 2 de 7 i un 5 de 7 amb agulla. L'expedició manresana va batre rècords. Més de 250 persones es van desplaçar a Tarragona.

Els Moixanguers d'Igualada van tenir una molt bona actuació, fet que els va permetre situar-se en la cinquena posició de la competició d'ahir. Van fer un 2 de 8 amb folre, un 4 de 8 i un 3 de 8.

Els triomfadors del certamen van ser els Xicots de Vilafranca, seguits dels Xiquets de Hanghzou, de la Xina, que van sorprendre a tothom amb un 3d9 amb folre. Els Marrecs de Salt van ser tercers i els castellers de Sant Cugat van ser quarts. Els Castellers de Berga es van situar en quinzena posició i els de Manresa, en la vintena.