Bagà demana 394.000 euros per poder acabar l'edifici de serveis de Coll de Pal

L'equipament, en el qual ja s'han invertit 700.000 euros, està pendent d'acabar-se des del 2011

03.10.2016 | 08:53
El 2011 es va acabar la primera fase de construcció de l´edifici amb una inversió de 700.000 euros
El 2011 es va acabar la primera fase de construcció de l´edifici amb una inversió de 700.000 euros

L'Ajuntament de Bagà ha demanat un ajut de 394.820,02 euros a la Generalitat a través dels plans de foment territorial de Turisme amb l'objectiu de poder acabar l'edifici de serveis de l'estació municipal baganesa de Coll de Pal. Així ho ha confirmat a aquest diari Nicolás Viso, l'alcalde del poble.

Aquest immoble és una de les actuacions que han quedat a mig fer a l'estació per falta de finançament. L'any 2011, l'Ajuntament de Bagà va aconseguir acabar la primera fase de la construcció d'un immoble de serveis amb una inversió de 700.000 euros. Es va acabar a principi de la tardor del 2011 per evitar les temperatures rigoroses de l'hivern d'un espai situat per sobre dels 2.000 metres d'alçada, que fan impossible realitzar-hi obres quan fa fred. En aquell moment, el consistori baganès va anunciar la seva voluntat de continuar treballant per tal d'aconseguir el finançament que faltava per poder acabar aquest immoble. De totes maneres, ja va dir que la segona fase dels treballs no tenia data. A hores d'ara l'edifici encara està pendent d'acabar-se.

En el seu dia, l'alcalde Nicolás Viso va fer una crida a les administracions perquè ajudessin un municipi de poc més de 2.000 habitants com és Bagà a concloure aquest immoble, una de les peces considerades imprescindible per dinamitzar l'estació.

Tanmateix fins ara no s'ha aconseguit el finançament necessari. És per això que el consistori baganès ha demanat aquesta subvenció a través de la línia d'ajudes esmentada dels plans de foment territoirals de Turisme. El consistori demana 394.820 euros per enllestir aquest immoble però la inversió necessària per completar els treballs ascendeix a un total de 789.64o euros.

També queda pendent d'executar i de moment encara no té data (vegeu Regió7 del 25 de maig del 2016), el telecadira de l'estació baganesa, una obra amb un cost de 2,3 milions dels quals se'n va executar per valor d'un milió. Els treballs van quedar encallats l'any 2011 i per completar aquesta actuació falta invertir-hi un milió d'euros més.

Gestionar les allaus

Els tècnics estan estudiant de quina manera poden minimitzar l'efecte de les allaus a la carretera de Bagà a Coll de Pal, segons ha explicat l'alcalde Nicolás Viso. Mantenir oberta el màxim de dies possibles aquesta carretera és una de les reivindicacions històriques del consistori. La via és de la Diputació, que inverteix 339.000 euros anuals en el seu manteniment. A partir d'un nivell 3 de risc d'allaus i per raons de seguretat es talla al trànsit. En el seu dia el diputat Jordi Fàbrega va explicar que per solucionar el problema caldria fer un fals túnel al final de la carretera amb un cost de 9 milions d'euros. Amb tot, ara s'estan estudiant d'altres alternatives.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

Veïns i alcaldes reclamen mesures per tal de combatre les males accions d'algunes de les persones...

L´Hospital Comarcal Sant Bernabé, entre els millors d´Espanya segons els premis Top 20

El centre hospitalari del Berguedà ha estat premiat en les categories de gestió global i àrea de...

El Berguedà presenta la primera associació de protecció civil comarcal de Catalunya

El Berguedà presenta la primera associació de protecció civil comarcal de Catalunya

El Govern diu que és un model a exportar en comarques poc poblades

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La consellera Meritxell Serret clou la Green Week a Berga

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

Venturós ha assenyalat a Regió7 que no té previst denunciar el cas a la policia

Enllaços recomanats: Premis cinema