El Berguedà farà bonificacions d'impostos per facilitar la creació d'ocupació

L'harmonització és una proposta conjunta dels 31 ajuntaments berguedans i dels agents socials i econòmics

05.10.2016 | 13:29
Per l´esquerra Joan Boix, Anna Rodríguez, David Font, Francesc Ribera i Josep Fígols a Rocarodona Olvan, aquest dimarts

Els ajuntaments del Berguedà fan un pas al davant per oferir bonificacions de tres impostos municipals (Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l'Impost de Construccions i Obres (ICIO) i l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) per fomentar la creació d'ocupació. La proposta l'han fet els 31 consistoris berguedans, el Consell Comarcal i l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (Aceb), la delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç, l'associació Hostaleria i Turisme del Berguedà i els sindicats UGT i CC.OO al si de l'agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) on tots són representants. Ara aquesta proposta aprova per aquets organisme de dinamització de la comarca s'haurà de portar als respectius plens municipals per debatre la seva aprovació. Alguns d'ells com el de Gironella ja ho han aprovat.

L'objectiu d'aquesta mesura és que el Berguedà sigui més competitiu i les empreses el vegin com un territori adequat per instal·lar-s'hi crear ocupació i també facilitar la contractació de persones de les empreses ja existents així com també facilitar el foment de les enregies renovables per avançat cap a un model econòmic més sostenible.

Aixi ho han explicat aquest dimarts David Font i Anna Rodríguez, president i vicepresidenta de l'Agència, Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica de Berga, Josep Fígols president de l'Aceb i Joan Boix president de l'enitat cameral al Berguedà. L'acte de presentació de la mesura s'ha fet al que ha de ser el polígon comarcal de Rocarodona (Olvan), una de les zones on s'ha de produir el futur creixement industrial del Berguedà quan es desencallin les obres de construcció aturades des del 2011.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema