El Berguedà s'ha afegit al Dia Mundial de la Salut Mental i durà a terme diferents activitats.

La programació comença el divendres dia 7 d´octubre a 2/4 de 10 del matí amb una caminada popular que surt de la Plaça dels Països Catalans a l´Ermita del Remei (Avià) i compta amb la col·laboració dels participants del programa Mou-te de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Casal de la Gent Gran de Berga i els Caminadors d´Avià.

El mateix divendres a les 11 del matí hi ha un esmorzar-debat de sensibilització contra l´estigma en salut mental amb periodistes, per poder aprofitar la capacitat de difusió i d´influència dels mitjans de comunicació per fer una cobertura mediàtica de la salut mental positiva i no pas estigmatitzant. Aquest acte es fa amb la col·laboració de l´entitat catalana de lluita contra l´estigma Obertament.

El dissabte 8 d´octubre també a la Plaça dels Països Catalans, Activament, entitat berguedana de persones amb l´experiència del trastorn mental, organitza durant tot el matí una entrega de globus i llibres i també un taller de manualitats i paper per als més menuts. A les 5 de la tarda hi haurà la lectura del manifest per part del periodista berguedà Xavi Rosiñol i el seguirà el concert amb el grup TOC DE FLOK.

I el diumenge serà el torn de sensibilitzar a través del cinema, per això a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Patronat es projectarà la pel·lícula "Mejor imposible".

Per finalitzar, el dilluns 10 d´octubre a les 8 del vespre al Pavelló de Suècia hi haurà la xerrada "La Salut Mental, cosa de tothom" a càrrec del doctor Pere Bonet, Director de Salut Mental de la Fundació Althaia.

Les entitats organitzadores són: ASFAM, ActivaMent, Grup Hortizó del Berguedà, Germanes Hospitalàries, l´Oficina d´Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà i OTL de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà. I es compta amb el suport del Casal de la Gent Gran de Berga, els caminadors d´Avià, Xavier Rosiñol, el grups Toc de Flok i la Berguedana de Folklore total, l´Ajuntament de Berga, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Grup Internacional Cinematogràfic 9,5 mm.