Si no sorgeix cap imprevist, aquest 2016 començaran els treballs d'urbanització del carrer que ha de donar accés a l'edifici de la Secció d'Institut (SI) Serra de Noet , al Pla de l'Alemany. Així ho ha assegurat l'alcaldessa Montse Venturós en la roda de premsa prèvia al ple d'aquest dijous. Justament el govern preveu que el ple d'aquest vespre doni llum verd a l'aprovació provisional d'aquest projecte. A partir d'aquí es trametrà a la comissió d'Urbanisme de la Catalunya central perquè hi doni el seu vist i plau.

La dirigent berguedana calcula que si no sorgeixen imprevistos, els treballs començaran dins d'aquest any tal i com havia anunciat en el seu dia. Ha indicat que el projecte d'electrificació ja està enllestit i que previsiblement aquests treballs seran els que començaran primer.

La portada de serveis al solar on s'ha d'erigir el nou immoble és el pas previ imprescindible perquè el departament d'Ensenyament pugui iniciar el març del 2017 els treballs de construcció d'aquest immoble tal i com va avançar aquest diari en el seu dia.

D'altra banda en el ple d'aquest dijous se sotmetrà a la consideració de tots els grups municipals per primera vegada l'aprovació de les bases del concurs de cartells de la Patum infantil. Serà el primer cop que aquestes bases s'aprovin pel ple i el motiu és perquè tots els grups "i no només el govern" hi puguin dir la seva segons Venturós. A més s'ampliaran la composició del jurat perquè sigui més tranversal. Estarà format per un artista visual o plàstic, un dissenyador, el guanyador de la darrera edició del concurs, el regidor de Patum o d'Educació, un representant de la Patum infantil i un representant dels alumnes de primer ESO de les escoles de la ciutat, ha informat l'alcaldessa.

El ple d'aquest dijous també discutirà la seva adhesió al servei mancomunat de protecció civil que s'està creant a nivell comarcal. El regidor de Governació Francesc Ribera ha dit que es tracta "d'una prova pilot que es fa al Berguedà" i que es presentarà properament.

L'executiu també portarà al ple diferents modificacions del pressupost per ajustar-lo als canvis o modificacions que s'han produït durant l'exercici "fer endreça" tal i com ha dit el regidor de Promoció Econòmica Francesc Ribera. Hi ha assegurat que abans de tancar l'exercici encara faran una altra actualització. La que aquest dijous es debatrà al ple inclou una partida d'ingressos de 948.000 euros i una altra de despeses de 917.000 per diferents conceptes. Un d'aquests són els 150.000 euros que han servit per liquidar la part de paga extra que els treballadors del consistori tenien pendent corresponent a l'any 2012.