Fa quinze anys no s´imaginaven que la seva afició pel ball arribaria tan lluny. La parella formada pels berguedans Rosanna Camprubí i Joan Boixader trepitgen fort la zona de ball i fa nou anys que competeixen en aquesta disciplina esportiva. Aquest 2016 han millorat els seus resultats i, en la categoria de Sènior 1, han obtingut la tercera posició en les categories de balls estàndard i de balls llatins del Campionat de Catalunya, i han quedat quarts d´estàndard i en la categoria de deu balls al Campionat d´Espanya.

El seu entrenament és constant i el ritme va in crescendo a mesura que escalen en el pòdium de les competicions tot i la dificultat afegida de la parella: la Rosanna té una discapacitat auditiva que li impedeix sentir la música. Com s´ho fan, doncs, per ballar tan compenetrats? Asseguren que al darrere hi ha moltes hores de treball. «Sempre he ballat sense sentir el ritme ni la música, i he desenvolupat altres sentits i m´entreno per continuar millorant», assegura. Camprubí es deixa portar molt més per la seva parella que una altra balladora, però sense que això suposi cap impediment perquè quan surten a la pista de ball la seva posada en escena sigui el màxim de perfecta possible.

Els seus bons resultats són fruit de la constància i la feina feta en el que s´ha convertit en una passió per als dos. «Vam començar al Local Avianès fent els cursos bàsics, després vam anar a l´escola Swing Manresa a continuar la formació i, a partir d´aquí, ens van animar a participar a les competicions», relaten. Camprubí i Boixader estan inscrits a les federacions de ball de Catalunya i Espanya i competeixen a les proves com a representants de l´escola de ball Swing Manresa. Amb un currículum que només fa que ampliar-se de noves fites assolides, els dos balladors tenen clar quin és el seu proper repte: «perseguim el somni de poder competir a nivell internacional», afirmen convençuts. Què els ho impedeix actualment? L´elevat cost que això comporta. «El món del ball és molt car, a banda dels viatges i les despeses, cal tenir en compte el tema del vestuari, o les classes amb professors de nivell...», han destacat. És per això que ara demanen la col·laboració de familiars, amics, coneguts i tothom qui vulgui donar-los un vot perquè el seu projecte que han presentat al certamen «Persigue tus sueños», que impulsa GAES, pugui ser una realitat: «volem participar als campionats internacionals i fer classes amb els millors professors», diuen.Al web www.persiguetussueños.com Camprubí i Boixader expliquen el seu projecte, que han batejat «Ballar amb el silenci». «Es una plataforma per obtenir diners per a persones amb alguna discapacitat o amb objectius socials i solidaris, i vam pensar que podíem provar-ho», expliquen. Entre el centenar de projectes escollits, els més votats tindran opcions de ser becats. Mentrestant continuen entrenant-se per assolir nous objectius i el més important: passar-s´ho bé movent l´esquelet.