«Volem que el patinatge sigui un esport, no una extraescolar»

Els dos tècnics esportius han creat el Club Patí Berguedà amb la voluntat de potenciar la disciplina d´una manera més professional

10.10.2016 | 12:16
Judit Subirana i Lluís Vall

Fa anys que patinen i que ensenyen a patinar, i aquest curs han impulsat un nou projecte amb l´objectiu de potenciar aquesta disciplina esportiva al Berguedà. Judit Subirana i Lluís Vall han posat en marxa el Club Patí Berguedà, amb seu a Gironella, que de moment ha arrencat amb molta energia amb una trentena d´alumnes.

Judit Subirana va començar a patinar als 8 anys a Berga, i va competir en aquesta disciplina fins als 25 anys, quan va decidir deixar-ho. Al cap d´uns anys va tornar-s´hi a enganxar fent classes extraescolars als centres educatius d´Olvan i Gironella. Lluís Vall, d´Avinyó però gironellenc d´adopció, va entrar al món del patinatge de rebot, «quan em van proposar des del Club Patí Lluçanès fer de professor en el terreny de la dansa aplicada al patinatge durant un estiu», recorda, i s´hi va estar des del 2009 fins el 2013.
Els dos es van conèixer fa un parell d´anys. «En Lluís es va interessar per parlar amb mi quan va veure que formava part de l´àmbit del patinatge al Berguedà, i ens vam trobar per primer cop al mundial de Reus», relata. Va ser llavors quan van començar a parlar de crear un espai per impulsar la pràctica d´aquest esport a la comarca, i aquest octubre ha començat a caminar. Els dilluns i divendres a la tarda, el pavelló de Gironella s´omple de patinadors. Majoritàriament són nenes a partir de 12 anys, tot i que actualment ja s´han pogut formar tres grups diferents segons les edats.

La intenció de Subirana i Vall és inculcar el patinatge «com un esport i que es deixi de veure només com una activitat extraescolar». De fet, a la vila, es continuen oferint les dues opcions. «Hi haurà gent que no voldrà professionalitzar-se tant, i ja podrà fer patinatge com una activitat més per passar-s´ho bé, i en canvi, altres preferiran viure-ho com un esport i poder arribar a competir», han detallat. De fet, esperen que aquesta temporada algun dels seus alumnes ja pugui competir. Els dos tècnics creuen que la principal diferència entre les dues opcions és la disciplina i la manera d´aprendre que suposa practicar el patinatge com un esport. «Normalment, els objectius han d´estar molt més marcats i es treballa molt més la tècnica individualment, no només en grup», afegeixen. A més, un dels avantatges és «poder utilitzar un pavelló preparat per fer patinatge, i que durant molts anys s´ha desaprofitat per a aquesta disciplina», ha recordat Vall.

De moment estan molt satisfets de la bona acollida que ha tingut la proposta amb alumnes de Gironella, Olvan, Casserres, Berga i altres municipis de la comarca. Un dels propers objectius és poder crear xarxa amb l´alt Berguedà, concretament amb Sant Jordi de Cercs, on també es practica la disciplina esportiva. Per altra banda, Vall i Subirana tenen ganes de portar a Gironella equips i patinadors de referència i també poder organitzar competicions destacades amb l´objectiu de crear afició i que puguin servir d´exemple als patinadors del Berguedà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

Enllaços recomanats: Premis cinema