Més de 20 funcionaris de l'Ajuntament de Berga han anat aquest dimecres als seus llocs de treball malgrat ser festiu a l'estat espanyol. Aquest 12-O el consistori berguedà és un dels 40 de Catalunya que treballen perquè consideren que no tenen res a celebrar. La feina que es fa és bàsicament de portes endins per bé que s'han celebrat diferents reunions i atès consultes de veïns.

L'alcaldessa Montse Venturós ha despatxat amb diferents ciutadans ja que d'antuvi s'havia programat aquestes trobades per avui. Els regidors de l'executiu de la CUP han mantingut reunions de treball internes i també amb representants d'entitats com si fos un dia laborable. Igualment un regdior del grup de CiU a l'oposició a aprofitat l'avinentesa per trobar-se amb un membre del govern per tractar assumptes pendents. Amb tot els treballadors municipals que avui han anat at al consistori també han atès les consultes que els han fet ciutadans. Algunes no s'han pogut resoldre com al d'un senyor que ha anat a les oficines del consistori per demanar un permís per fer foc. L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) no estava opoerativa perquè les instàncies no espoden tramitar ja que el registre general està tancat en ser festiu.

El govern berguedà no ha permès a Regió7 fer fotos del personal municipal a l'interior de la casa gran treballant el Dia de la Hispanitat per tal d'evitar possibles «represàlies» d'organismes estatal després de l'interlocutòria judicial que ha prohibit treballar a l'Ajuntament de Badalona. L'executiu només ha autoritzat aquest diari a fer fotos dels responsables polítics treballant