L'Ajuntament de Berga ha impulsat un nou projecte que pretén fomentar l'activitat física i les relacions socials entre les dones. Sota el títol "Dones actives", s'han programat tallers gratuïts que consistiran en la realització d'activitats físiques i relacionals mitjançant les quals "es pretén potenciar les xarxes femenines i la cohesió social de la població", segons han indicat fons municipals. Els tallers s'iniciaran el proper 25 d'octubre i finalitzaran el 15 de desembre i les inscripcions per participar-hi es podran fer fins al divendres 21 d'octubre.

Els dimarts de 2/4 de 10 a les 11 del matí es farà ioga a l'Hotel d'Entitats amb l'objectiu "de potenciar l'autoconeixement de les assistents". Els dimecres, també de 2/4 de 10 a les 11 del matí, es faran passejades culturals per la ciutat amb l'objectiu de facilitar la comunicació en català i el descobriment de l'entorn al mateix temps que es porta a terme una activitat lúdica a l'aire lliure, amb la col·laboració d'Òmnium Cultural de Berga. Els dijous de les 10 del matí a 2/4 de 12 del migdia a les instal·lacions d'Alter Sport es faran tallers de zumba, que tenen com a objectiu "potenciar l'apoderament de les dones que hi participin a partir de les relacions socials que poden néixer en compartir activitats lúdiques i de moviment del propi cos".

A l'inici de cada sessió es destinarà un espai per a la coneixença entre les participants i per treballar la cohesió de grup, objectiu principal d'aquest projecte. Igualment, en acabar les sessions es farà una posada en comú de les diverses experiències.

Per altra banda, del 14 de desembre al 25 de gener s'iniciarà un taller de retoc digital de fotografia. Serà els dimecres de les 10 del matí a les 12 del migdia i té com a objectiu facilitar eines digitals que permetin a les participants retocar les seves fotografies. Aquesta activitat té la col·laboració del Punt Òmnia de Berga.