L´Agrupació Teatral La Farsa de Berga viu un dels moments més complicats de la seva trajectòria després de la mort, l´abril passat, de Montserrat Minoves, presidenta, directora, actriu i ànima de l´entitat teatral. Amb ella van iniciar la producció que aquest cap de setmana portaran a l´escenari del Teatre Municipal, «un projecte que li feia molta il·lusió», assegura Angelina Vilella, una de les responsables del muntatge. Sense ella, però per recordar-la, La Farsa estrena una particular versió de La plaça del Diamant, l´obra més emblemàtica de Mercè Rodoreda.

L´agrupació teatral ofereix una doble funció (dissabte 15 d'octubre a les 21.30 hores i el diumenge 16, a les 17.30 hores) de l´adaptació que han fet del text de Josep Maria Benet i Jornet que es va programar al Teatre Nacional de Catalunya. Segons Vilella, s´ha hagut d´escurçar el text per adaptar-lo a les necessitats de La Farsa, tot i que assegura que «s´ha mantingut l´essència de l´obra de Rodoreda, que és molt coneguda per tothom».

A l´escenari més de cinquanta persones i amb l´actriu Sònia Ferrer encarnant el complicat paper de la Natàlia, la Colometa, que és la protagonista d´aquesta «història d´amor dura, ambientada a la guerra i a la postguerra». Aquesta vegada, als actors s´afegiran tres músics que també apareixeran a escena. La direcció ha optat per incorporar diversos temes musicals, creats i adaptats per a l´ocasió. «La música la fem servir en moments que és necessària, com per exemple en els casaments o en els balls de l´envelat, però també com a eina per representar el pas del temps en una història que passa en molts anys, des que comença i fins que acaba», ha destacat.

Ja s´han venut més de 700 localitats entre les dues funcions, i les entrades encara són a la venda a www.lafarsa.cat. La Farsa espera fer el ple per homenatjar Minoves de la millor manera.