Puig-reig es convertirà en el centre del pubillatge de Catalunya

La vila acollirà l'acte de proclamació dels nous representants nacionals el cap de setmana del 22 i 23 d'octubre

14.10.2016 | 10:17
Jesús Subirats, regidor de Cultura, i Toni Pérez, president del Foment

Hereus i pubilles de tot el país i els seus familiars i acompanyants envairan Puig-reig el proper cap de setmana del 22 i 23 d'octubre. La vila del baix Berguedà ha estat l'escollida per acollir el procés de selecció i l'acte de proclamació de l'hereu i la pubilla de Catalunya, els nous representants del pubillatge a escala nacional del proper any.

El Foment de les Tradicions Catalanes i l'Ajuntament de Puig-reig han preparat diversos actes paral·lels perquè els visitants i veïns puguin participar de la celebració, que tindrà com a màxim centre d'interès l'acte de diumenge al matí, quan es donaran a conèixer els deu noms dels nous escollits. A banda de l'hereu i la pubilla de Catalunya també es donaran a conèixer els dos nous representants de cada província.

Toni Pérez es va mostrar satisfet, durant la presentació dels actes, que Puig-reig aculli aquesta celebració. I és que a banda de ser el president del Foment de les Tradicions Catalanes, ell és de Puig-reig. "Normalment aquests actes tenen lloc en pobles més grans, però és una oportunitat per a Puig-reig per convertir-se en centre de la cultura durant un cap de setmana", va assegurar. Les activitats s'iniciaran dissabte al matí, a l'institut Guillem de Berguedà, amb el tret de sortida als exàmens que els candidats a ocupar el càrrec d'hereu i pubilla de Catalunya hauran de passar. Es tracta de "proves escrites i orals de cultura general i on es valora també l'actitud i el saber estar dels candidats".

Dissabte al vespre, hi haurà l'acte de comiat dels que han estat representants del pubillatge aquest any. Tots els hereus i pubilles d'arreu de Catalunya, així com també dames i fadrins i tots els acompanyants i familiars, participaran en un sopar al pavelló de la vila. Durant el dia, a més, s'han programat activitats com una audició de sardanes i una visita guiada pels entorns del poble. A més, s'inaugurarà una placa commemorativa de l'esdeveniment.

Diumenge a les 11 del matí els actes s'iniciaran amb una cercavila per escalfar els motors abans de l'inici de la proclamació que tindrà lloc a la plaça Nova. Segons Pérez, s'espera que en aquest acte central hi participin prop d'un miler de persones. La festa acabarà amb un dinar de germanor.

El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, assenyala que "acollir aquest esdeveniment és una oportunitat més per reivindicar expressions culturals com el pubillatge que de vegades passen desapercebudes". Subirats espera que tothom participi en els actes que s'han organitzat pensant en els visitants però també en els veïns de Puig-reig i comarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Santi Vila a la representació dels Pastorets
Santi Vila assisteix als Pastorets de l´Ametlla de Merola

Santi Vila assisteix als Pastorets de l´Ametlla de Merola

El conseller de Cultura va anar-hi a la funció del passat diumenge 22 de gener

La Corrida cavalca de nou enmig de mars de núvols de plom i vent fred

La Corrida cavalca de nou enmig de mars de núvols de plom i vent fred

Cavalleries de pobles del Berguedà, Bages i Osona fan lluir una festa amb 125 anys d'història

El cap dels plens expulsa tres membres de la colla que demanen més democràcia

El cap dels plens expulsa tres membres de la colla que demanen més democràcia

Una reunió convocada per a la renovació dels estauts de la comparsa de la Patum acaba en dos...

Crisi a la comparsa dels plens de la Patum

Crisi a la comparsa dels plens de la Patum

El cap de colla expulsa tres membres que demanen més democràcia interna i uns nous estatuts

La Corrida cavalca de nou enmig de núvols de plom i fred

La desfilada de cavalleries pel centre del nucli és un dels actes més populars de la celebració

Berga enlaira el globus per la Pau

Berga enlaira el globus per la Pau

Vídeo: MIra la vista aèria de la font del Ros

Enllaços recomanats: Premis cinema