Diuen que a la tercera va la vençuda, i en el cas dels Castellers de Berga així ha estat. La colla ha descarregat el seu primer 2 de 7. Va ser aquest diumenge, a Guardiola de Berguedà, en el marc de la Festa del Bolet, en una actuació que van compartir amb els Nyerros de la Plana.

Els de la camisa blava van carregar el 2 de 7 per primera vegada a Sant Quintí de Mediona el juny, i van tornar a carregar-lo el juliol a Bagà. Aquest diumenge, el tercer cop que ho van provar, van aconseguir descarregar-lo.

L'actuació a Guardiola de Berguedà va començar amb 2 pilar de 4 i un 5 de 7. En segona ronda van afrontar el repte de la jornada: el 2 de 7. Un castell que van impulsar amb màxima concentració. Els Castellers de Berga es mostren satisfets d'haver aconseguit aquesta fita en la seva cinquena temporada després de mesos de treball per aconseguir la torre de dos. La diada va acabar amb un 4 de 7, un pilar de 5 i dos pilars de 4. Els Nyerros de la Plana, per la seva banda, van descarregar 2 de 6, 3 de 6 i 3 de 6 amb el pilar.

Fons de la colla asseguren que estan molt «feliços amb aquest 2 de 7 descarregat» però recorden que «encara ens queden dues diades abans de finalitzar la temporada.» El proper dissabte 22 d'octubre seran a Berga, a la Plaça Viladomat, a 2/4 de 6 de la tarda. I tancaran temporada a Súria, el dissabte 29 d'octubre.