El Consell Comarcal del Berguedà destinarà el proper curs escolar 2016-2017 27.000 euros a les beques menjador per a escolars de la comarca. Aquesta xifra és el doble del que hi ha destinat el curs actual segons han confirmat a aquest diari fonts de l'ens comarcal. En total, la comarca destinarà 27.171,05 euros a beques menjador el proper curs. L'ens comarcal assumeix amb pressupost propi el 14% d'aquest import amb l'objectiu "d'arribar a més beneficiaris i complementar les beques ja atorgades pel departament d'Ensenyament".

A la comarca s'han atorgat 307 beques menjador per a escolars. Fonts de l'ens han explicat que "les beques que s'han atorgat han estat, en primera instància, segons els criteris que marca el departament d'Ensenyament de la Generalitat". Amb tot, el Consell Comarcal "ha hagut d'assumir amb recursos propis directes un total de 30 casos en què s'ha constatat una situació de vulnerabilitat greu. En concret, 75 alumnes es beneficiaran de les beques pel 100% del cost total i 232 alumnes ho faran pel 50%. Les mateixes fonts han indicat que "malgrat això, la xifra pot créixer en les properes setmanes fruit d'expedients que encara queden per resoldre, ja sigui per errors o per presentar-se fora del termini inicial previst". De manera que probablement la xifra final serà superior.

Fonts de l'ens han exposat que "aquestes concessions de beques menjador han de donar resposta a les necessitats dels estudiants de la nostra comarca en edat d'escolarització obligatòria, i també les seves famílies, que, per motius econòmics, tinguin dificultats per fer front al servei de menjador". Així mateix han destacat "el treball conjunt entre els tècnics d'Ensenyament i els de l'àrea social del Consell, que ha permès que s'hagin pogut complementar algunes d'aquestes beques i, per tant, que hi hagi més famílies beneficiàries de les ajudes. Un treball conjunt que no és el primer any que es porta a terme i que garanteix més cobertura".