La Torre de l'Amo de Viladomiu Nou tornarà a tenir vida els propers 28, 29 i 30 d'octubre. El renovat Grup de Joves de Gironella ha organitzat per aquesta castanyada un circuït terrorífic per les estances d'aquest equipament patrimonial amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat al municipi i oferir una proposta per a tots els públics.

La presidenta del Grup de Joves, Aina Alarcón, ha destacat que es tracta d'un circuït terrorífic que està basat en la història que envolta aquesta antiga colònia tèxtil i també la Torre de l'Amo. «Els personatges que formen part d'aquest passat tornaran a recuperar vida», ha afegit. El regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, ha volgut deixar clar que «aquest circuït terrorífic fuig totalment del Halloween i no hi haurà ni esquelets ni personatges sanguinaris». En aquest sentit, ha concretat que «s'ha volgut aprofitar el context i el passat de la colònia per organitzar una activitat relacionada amb el terror». Vall ha afegit, a més, que «és una activitat organitzada pel Grup de Joves, però oberta a tothom». És per això que s'ha pensat en una jornada dirigida al públic infantil (divendres 28 d'octubre) i la resta, per a persones a partir de 16 anys. «Aquí demostrem que l'associació no només pensa en activitats destinades a la seva franja d'edat, sinó per a la resta de veïns».

Els que vulguin descobrir què s'hi amaga en aquesta torre encantada, podran participar-hi en grups de 8 persones que passejaran per les habitacions de l'edifici en sessions de quinze minuts tenen l'oportunitat de fer-ho durant el proper cap de setmana de 6 de la tarda a 9 de la nit. L'entrada pels infants costarà 3 euros i pels adults, 4. Una vintena de persones col·laboren perquè aquesta iniciativa tiri endavant.

Nova entitat

El Grup de Joves de Gironella ha tornat a renéixer després d'estar tres anys inactiu. Passat el període de prova que l'entitat ha tingut en el darrer any, organitzant algunes activitats per Carnestoltes i també per la Festa Major, l'associació ja s'ha format legalment i torna a estar activa amb una trentena de joves socis del municipi. El seu objectiu, tal i com ha anunciat la seva presidenta, Aina Alarcón, és «mantenir els actes destinats als joves que se celebren al municipi i pensar d'altres propostes». Una de les primeres cites serà aquest circuït terrorífic per les dates de Tots Sants, coincidint també amb el Castanyasso, una activitat que ja fa anys que se celebra a Gironella. El proper 31 d'octubre el Local del Blat acollirà la festa de la castanyada de l'entitat juvenil amb música de DJ's i d'altres activitats. Un dels propòsits de la nova associació, han anunciat, és recuperar la festa de cap d'any al municipi.

El regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, en nom de la regidoria de Joventut i de la resta d'equip de govern, ha assegurat que l'ajuntament «té molta confiança en aquesta nova entitat, perquè han demostrat que són molt responsables amb el que fins ara han organitzat».