Adrià Malagón, de Peralada, i Dària Ferrer, de Batea, són els nous hereu i pubilla de Catalunya. Així s'ha donat a conèixer aquest migdia a Puig-reig, a l'acte de proclamació dels nous representants del pubillatge nacional d'aquest 2016. Un certamen organitzat pel Foment de les Tradicions Catalanes i l'Ajuntament de Puig-reig que ha aplegat prop d'un miler de persones.

Després de les proves realitzades durant aquest cap de setmana, els 31 hereus i les 40 pubilles de 47 municipis catalans candidats a ocupar aquests càrrecs han seguit de prop el desenvolupament de l'acte d'aquest migdia a la plaça Nova de Puig-reig. Després d'acomiadar les persones que durant el darrer any han representat a Catalunya i a les comarques de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, ha estat el moment de conèixer els nous representants que durant el proper any seran els encarregats de difondre la cultura dels seus pobles i del seu país per arreu.

Representació berguedana

La jornada d'avui, a Puig-reig, ha servit per acomiadar a la que fins ara ha estat pubilla de Catalunya, Marta Serrant, de Sant Vicenç de Castellet; i a Daniel Raya, de Gironella, que ha estat hereu de les comarques barcelonines durant el darrer any. Les comarques centrals, però, no es queden sense representació en aquesta nova plantilla d'hereus i pubilles. Josep Pla i Casadesús, de la Valldan, ha estat escollit el nou hereu de les comarques barcelonines i precisament ha estat en Daniel Raya, de Gironella, l'encarregat de lliurar-li la faixa per fer el relleu. «L'hereu de les comarques barcelonines es queda al Berguedà», ha dit Pla dirigint-se a Raya, durant el seu torn de paraula.

Daniel Raya, de Gironella passa el relleu a Josep Pla, de la Valldan. DANI PERONA

La resta de representants del pubillatge nacional pel proper any són: Roderic Gastón del Segrià, hereu de les comarques de Lleida i quart fadrí de Catalunya; Olga Rodríguez, d'Ascó (la Ribera d'Ebre), pubilla de les comarques tarragonines i quarta dama de Catalunya; Ferran Marçal, dels Pallaresos (el Tarragonès), hereu de les comarques tarragonines i tercer de Catalunya; Clara Torrelles, de Rosselló (Segrià), pubilla de les comarques lleidetanes i tercera dama de Catalunya; Josep Pla, de la Valldan (Berguedà) segon fadrí de Catalunya i hereu de les comarques barcelonines; Laia Mercader, de Vidreres (La Selva), pubilla de les comarques gironines i segona dama de Catalunya; Ramon Labró, de Ripoll (el Ripollès), primer fadrí de Catalunya i hereu de les comarques de Girona, i Maria Lluís, de Sitges (el Garraf) pubilla de les comarques de Barcelona i primer dama de Catalunya.