La Torre de l'Amo de Viladomiu Nou tornarà a tenir vida els propers 28, 29 i 30 d'octubre. El renovat Grup de Joves de Gironella ha organitzat per a la castanyada un circuït terrorífic per les estances d'aquest equipament patrimonial amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat al municipi i oferir una proposta per a tots els públics.

La presidenta del Grup de Joves, Aina Alarcón, ha destacat que es tracta d'un circuit terrorífic que està basat en la història que envolta aquesta antiga colònia tèxtil i també la Torre de l'Amo. "Els personatges que formen part d'aquest passat tornaran a recuperar vida", ha afegit. El regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, ha volgut deixar clar que "aquest circuit terrorífic fuig totalment del Halloween i no hi haurà ni esquelets ni personatges sanguinaris". En aquest sentit, ha concretat que "s'ha volgut aprofitar el context i el passat de la colònia per organitzar una activitat relacionada amb el terror". Vall ha afegit, a més, que "és una activitat organitzada pel Grup de Joves, però oberta a tothom". És per això que s'ha pensat en una jornada dirigida al públic infantil (divendres 28 d'octubre) i la resta per a persones a partir de 16 anys. "Aquí demostrem que l'associació no només pensa en activitats destinades a la seva franja d'edat, sinó per a la resta de veïns"

Els que vulguin descobrir què s'amaga en aquesta torre encantada, podran participar-hi en grups de 8 persones que passejaran per les habitacions de l'edifici en sessions de quinze minuts, i tenen l'oportunitat de fer-ho durant el proper cap de setmana de 6 de la tarda a 9 de la nit. L'entrada per als infants costarà 3 euros i per als adults, 4. Una vintena de persones col·laboren perquè aquesta iniciativa tiri endavant.

El Grup de Joves de Gironella ha tornat a néixer després d'estar tres anys inactiu. Passat el període de prova que l'entitat ha tingut el darrer any, l'associació ja s'ha format legalment i torna a estar activa amb una trentena de joves socis del municipi. Una de les primeres activitats de l'entitat serà aquest circuit terrorífic per les dates de Tots Sants, coincidint també amb el Castanyasso, una activitat que ja fa anys que se celebra a Gironella. El proper 31 d'octubre el Local del Blat acollirà la festa de la castanyada de l'entitat juvenil amb música i altres activitats.