A Vilada, l'actual mandat va començar amb un govern de coalició integrat per dos regidors del PSC (Fem Pinya-CP) i dos més d'ERC (Junts per Vilada-AM) que van sumar forces per desbancar del poder CiU, guanyadora de les eleccions del 2015 amb 145 vots, que va veure com aquesta aliança la deixava a l'oposició.

A hores d'ara, el pols obert pel regidor díscol d'ERC Vicenç Massana ha posat a la corda fluixa l'estabilitat del govern viladenc atès que l'integren només tres del set regidors del consistori: dos dels socialistes de Fem Pinya, l'alcaldessa Montserrat Badia i la regidora Carme Cirera, i un dels republicans de Junts per Vilada, Quim Espelt, que ha assumit algunes de les carteres que ha deixat Massana. La reorganització del cartipàs municipal ha estat una conseqüència de la renúncia del regidor Massana.

Va ser aquest juny quan el regidor Vicenç Massana va comunicar a l'alcaldessa a través d'una instància que deixava el govern, però la decisió no ha transcendit fins ara. "Jo vaig marxar del govern perquè no s'han complert els pactes", va assegurar ahir a aquest diari. Massana ha atribuït al PSC haver causat el trencament per actuar, segons assegura, de forma unilateral, sense tenir-lo en compte, i no crear un ajuntament transparent. "Estic com a regidor a l'oposició", va assegurar, per bé que no ha deixat el grup de Junts per Vilada ni tampoc ha retornat la seva acta de regidor, i ha dit que no la pensa cedir perquè és personal. En aquest cas, si no la retorna, el partit l'expulsarà, segons ha avançat a Regió7 Isaac Lozano, president d'ERC a la comarca. "L'assemblea de Junts per Vilada va votar perquè deixés l'acta de regidor".

La raó per demanar-la-hi és que "a nivell intern van passar un seguit de coses que van fer perdre la confiança en Vicenç Massana", ha declarat Lozano. El president comarcal d'ERC ha dit que el regidor Massana va decidir "unilateralment" deixar el govern. Això passa després que el grup municipal de Junts per Vilada ja ha vist com plegaven el regidor David Rodríguez (que va adduir raons personals) i la seva substituta Sandra Torres. En aquest cas Massana ha admès que "no ens van entendre", una falta de sintonia que hauria abocat a la dimissió la regidora esmentada.

Un pacte viu

L'alcaldessa Montserrat Badia ha defensat que el pacte entre Fem Pinya i Junts per Vilada està viu i ha rebutjat que l'hagin trencat. "Al contrari: estem treballant" amb el regidor d'ERC Quim Espelt. La dirigent ha dit que han complert les condicions pactades amb ERC per formar govern i també "ser transparents i obrir l'Ajuntament. Per a nosaltres tot continua igual". L'alcaldessa Badia espera saber si Massana es queda al consistori o no. Si marxés, entraria un nou regidor d'ERC i aleshores l'executiu recuperaria els 4 regidors.