Una vintena d'empreses han participat en un projecte Leader impulsat per l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya central. Aquesta iniciativa ha comptat amb una subvenció de 60.000 eurosdels fons euroepus Leader i es desenvolupa en dues fases de la que ara s'ha conclòs la primera. Consisteix en fomentar l'ús de les energies renovables i l'eficiència energètica, la promoció de la gestió dels residus de manera que augmenti la competitivitat de les indústries alhora que es fomenta l'economia col·laborativa basada en potenciar el productes del territori.

Berga acull avui la cloenda d'aquesta primera fase d'aquesta proposta en la que també s'han celebrat diferents jornades de treball a la Catalunya cnetral de conscienciació que han aplegat en el seu conjunt a 180 persones. Tot plegat s'ha inclòs dins l'anomenada Greeen Week per fomentar l'economia verda i circular.

El punt final de la setmana verda li ha posat la consellera d'Agricultura Meritxell Serret que aquest divendres a Berga, ha lloat «aquesta bona iniciativa» que ha impulsat l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. «És una oportunitat per treballar plegat amb tots els agents, entitats, empreses i institucions del territori» i avançar «cap a una estratègia que ens permeti impulsar un desenvolupament territorial que sigui sostenible i molt basat en les oportunitats i els propis recursos» propis. La consellera va apostar per «focalitzar aquesta necessària evolució cap a la transició energètica i l'economia col·laborativa».