L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) demanarà a l'Ajuntament de Bagà que «connecti la xarxa de clavegueram del barri de Terradelles que és competència municipal ja que és sanejament en baixa al col·lector en alta perquè les aigües residuals arribin a la depuradora de Guardiola- Bagà i siguin tractades degudament i no vagin directament a medi» segons han explicat fonts del Govern a Regió7.

Aquesta petició es farà després que aquest dilluns els veïns del barri Bastareny de Guardiola de Berguedà, situat a tocar de Terradelles (nucli que pertany al terme de Bagà) detectessin una forta pudor d'hidrocarburs provinent de l'aigua del riu al seu pas pel nucli urbà guardiolenc.

Tal i com va informar aquest diari, dilluns al migdia l'ACA va rebre l'avís del CECAT «sobre una denúncia des de l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà als Agents Rurals mitjançant el 112, on s’alertava d’un vessament amb una forta olor a gas-oil provinent d’aigües amunt del municipi». A partir d'aquí «un inspector de l’ACA es va desplaçar al lloc dels fets» al barri de Terradelles del municipi de Bagà, però molt a prop Guardiola. «Precisament aquest barri no té el clavegueram en baixa (competència municipal) connectat a la depuradora de Bagà».

Fonts de l'ACA han explicat que «tot i que l’inspector només va veure restes d’aigua residual procedent de la xarxa de clavegueram i cap rastre de gas-oil, els indicis apunten a què el vessament podria tenir origen en algun domicili del barri que hagués fet servir gas-oil i aquest hagués arribat a la xarxa de clavegueram». Hi han afegit que «no es va veure tampoc afectació a la fauna de la zona, i més tenint en compte que pel riu baixava força aigua que diluïa l’aigua residual que es genera en el barri».