Més de 1.100 persones s'han beneficiat del Programa Complementari de Garantia de Cohesió Social al Berguedà

El programa dóna ajuda a persones amb problemes laborals, econòmics i mancanes socials

18.11.2016 | 07:41

Un total de 1.147 persones s'han beneficiat del Programa Complementari de Garantia de Cohesió Social al Berguedà desplegat pel Consell Comarcal. El 12 de març de 2015, la Diputació de Barcelona va aprovar el Programa de Garantia de la Cohesió Social, aquest és un programa que ha contribuït a la cohesió social, la prestació adequada dels serveis socials i a la lluita contra l´exclusió social.

El Consell Comarcal va iniciar les actuacions el mes de juny de 2015 i les ha finalitzat el juny del 2016.

Les accions desenvolupades durant aquest període han estat dissenyades per donar resposta a les principals problemàtiques que es detecten des dels Serveis Socials, i que es centren en les problemàtiques laborals, les derivades de temes econòmics i de mancances socials.

Una de les línies d´actuació ha estat la d´ampliar el finançament de la partida destinada a les prestacions econòmiques de caràcter social, especialment els que van destinats a donar cobertura a les situacions derivades per urgències socials, com per exemple, ajuts per subministraments bàsics, ajuts de lloguer, per alimentació i cobrir les necessitats bàsiques, pobresa energètica i ajuts a la petita infància.

Les ajudes
S´han ampliat les ajudes de menjador per tal d´arribar al 100% de l´ajut «en els casos de greu necessitat», també s´hi inclouen ajuts per al desplaçament d´estudiants d´ensenyaments no obligatoris.

L´altra gran línia d´actuació ha estat la de creació d´ocupació, durant aquest any s´han creat 46 llocs de treball , dels quals 11 llocs de treball temporal per al reforç dels serveis socials bàsics i programes de cohesió social de la comarca, que han permès reforçar els Equips Bàsics d´Atenció Social i ampliar programes que ja s´estaven portant a terme com ara el lleure inclusiu, facilitant l´accés a més infants i joves amb diversitat funcional a activitats esportives i de lleure.

Altres programes que han estat ampliats, són el Servei d´Assessorament a persones estrangeres, el servei de Mediació i altres programes de cohesió social del Consell Comarcal (programa de prevenció de drogues, igualtat i d´altres).

En el marc de la promoció de la ocupació des del Consell Comarcal es va posar en marxa el Projecte EINA, en deus vessants diferenciades, Eina-Empresa, un programa d´incentius a la contractació per part de les empreses i que ha aconseguit 14 contractes nous de persones en situació de vulnerabilitat.

D´aquests 14 contractes nous, la meitat, 7 continuen a l´empresa més enllà del període subvencionat.

L´altre línia d´actuació és la línia Eina-Ocupació, una línia oberta als ajuntaments i entitats de la comarca per tal de facilitar la contractació de persones en situació de vulnerabilitat i que efectuïn tasques d´interès general i social en el propi municipi.

En aquest cas han estat 21 contractes de treballadors/treballadores amb perfil vulnerable per a realització d´actuacions a 16 municipis de la comarca i una entitat social.

Per altra banda i per donar resposta a les demandes de les entitats socials de la comarca s´ha realitzat una diagnosi que faciliti la presa de decisions en relació a la definició de polítiques públiques d´ocupació del col·lectiu més vulnerable, i amb l´objectiu de promoure la creació de nous llocs de treball per al col·lectiu amb més dificultats d´inserció, aquesta línia es treballa conjuntament amb els agents socials de la comarca, entitats i agents d´ocupació del territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El bloc afectat del carrer de l'Om amb la plataforma de seguretat, ahir
Berga comença l'enderroc d'una casa que els veïns reclamen fa 13 anys

Berga comença l'enderroc d'una casa que els veïns reclamen fa 13 anys

El govern ha decidit actuar a l'immoble, amb problemes estructurals greus, per garantir la seguretat

Roser Farràs: «al barri vell hi ha més edificis en mal estat en els quals caldria actuar»

La presidenta de l'Associació de Veïns del Capdamunt de la Vila, Roser Farràs,...

Els berguedans renoven la tradició i pugen a Queralt per celebrar Sant Marc

Els berguedans renoven la tradició i pugen a Queralt per celebrar Sant Marc

Com marca la tradició, els berguedans van tornat a enfilar cap a Queralt ahir dimarts, 25...

L'hospital de Berga debat sobre càncer i alimentació amb dos experts, avui

L'Hospital Sant Bernabé de Berga acollirà avui dimecres una jornada dedicada a la...

Berga enderroca una casa en ruïna després de 13 anys d'espera

Berga enderroca una casa en ruïna després de 13 anys d'espera

El govern ha decidit actuar a l´immoble del barri vell, amb problemes estructurals greus, per...

Els berguedans renoven el vot de poble i pugen a Queralt per celebrar Sant Marc

Els berguedans renoven el vot de poble i pugen a Queralt per celebrar Sant Marc

Centenars de persones han participat a la festa on s'han repartit 450 coques i 280 litres de...

Enllaços recomanats: Premis cinema