Un total de 1.147 persones s'han beneficiat del Programa Complementari de Garantia de Cohesió Social al Berguedà a cura del Consell Comarcal. El 12 de març del 2015, la Diputació de Barcelona va aprovar el Programa de Garantia de la Cohesió Social, "un programa que ha contribuït a la cohesió social, la prestació adequada dels serveis socials i a la lluita contra l'exclusió social".

El Consell Comarcal va iniciar les actuacions el mes de juny del 2015 i les ha finalitzat el juny del 2016. Fonts de l'ens han explicat que les accions fetes durant aquest període "han estat dissenyades per donar resposta a les principals problemàtiques que es detecten des dels Serveis Socials, i que se centren en les problemàtiques laborals, les derivades de temes econòmics i de mancances socials".

Una de les actuacions ha estat ampliar el finançament de la partida destinada a les prestacions econòmiques de caràcter social, especialment els que van destinats a donar cobertura a les situacions derivades d'urgències socials, com per exemple, ajuts per a subministraments bàsics, ajuts de lloguer, per a alimentació i cobrir les necessitats bàsiques, pobresa energètica i ajuts a la petita infància.

Per exemple, s'han ampliat les ajudes de menjador per arribar al 100% de l'ajut "en els casos de greu necessitat", també hi ha ajuts per al desplaçament d'estudiants d'ensenyaments no obligatoris També s'han creat 46 llocs de treball, dels quals 11 temporal per al reforç dels serveis socials bàsics.