Una setmana després de la seva detenció, l'alcaldessa de Berga Montse Venturós ha concedit una entrevista a Regió7 que es pot consultar íntegrament a doble pàgina a l'edició en paper i de la que a continuació en recollim les 10 frases més destacades.

1.- "Estic bé, continuo treballant i seguint amb la mateixa línia que fins ara. Amb la detenció vam perdre un dia sencer de feina, res més."

2.- [Sobre la possibilitat de ser detinguda] "Sabíem que podia passar era una evidència vista la ràtzia que està practicant l’estat espanyol des de fa molts mesos i anys, però que passaria així no ho sabíem."

3.- "No estem parlant d’una detenció normal i corrent sinó d’una detenció política al cent per cent."

4.- [Sobre la polèmica amb el departament d'Interior] "Se’m fa difícil pensar que potser hi pugui haver una ordre de detenció i que el Govern la desconegui."

5.- [La desobediència com a opció política] "Si no es fan passos ferms en tot aquest procés i més des d’un lloc de responsabilitat política, difícilment mai arribarem enlloc".

6.- "Quan la llei està per sobre de la raó i de la imparcialitat, per sobre d’una situació absolutament injusta, aquesta llei no serveix, i pràcticament tenim l’obligació de desobeir-la."

7.- "Realment i des del primer moment, mai he estat sola en això: els regidors i regidores de l’Ajuntament també han estat al meu costat".

8.- [Sobre el paper dels Mossos d'Esquadra en la detenció] "Qui ho està utilitzant políticament és el Govern de la Generalitat i no la CUP. Nosaltres mai hem posat els Mossos en el punt de mira: hem estat parlant de responsabilitats polítiques, no de funcionarials ni laborals ni de cap altre índole".

9.- [Sobre la hipotètic ainhabilitació de càrrecs públics] "No ens ha de fer por perdre el càrrec perquè això serà el mínim que ens passarà en un procés de ruptura amb l’estat espanyol".

10.- [Defensa el llegat dels independentistes berguedans com Antoní Messeguer] "Hi ha una història que ha quedat molta amagada. És important, imprescindible, entendre també d’on venim, perquè la història no és justa."