El grup municipal d'ERC presentarà al ple extraordinari d'aquest dilluns convocat per aprovar les ordenances fiscals del 2017 una proposta per tal de regular els ajuts econòmics d'urgència social que atorga l'Ajuntament de Berga. L'objectiu de la proposta dels republicans és que «cap ciutadà es pot quedar sense servei públic: tenim l'obligació de garantir-los a tothom». Esquerra assegura que «la nostra aposta també és clara» i basada en la transparència «fent que tothom sàpiga els barems per poder accedir a les bonificacions estem donant seguretat als ciutadans i igualtat d'oportunitats».

Els republicans diuen que «l'increment que proposa l'equip de Govern d'alguns impostos, per tant com a conseqüència increment d'ingressos, ha de revertir sí o sí en polítiques socials per fer front a la duresa de la crisi. D'aquí el sentit de la nostra proposta».

Amb tot, la proposta no es podrà debatre al ple d'avui per «qüestions tècniques» segons ERC que voldria « comptar amb el compromís del govern per la seva incorporació en l'aprovació de les ordenances que es produirà durant el 2017.