Una cinquantena de persones han participat aquest diumenge a la festa de final de temporada boletaire a Castell de l'Areny. Una celebració organitzada per Regió7 i l'Ajuntament de Castell de l'Areny que ha permès als assistents gaudir d'un matí de natura i gastronomia al Berguedà. Els assistents han marxat satisfets de la celebració i alguns d'ells, amb ganes de repetir si es torna a organitzar.

Les activitats han començat de bon matí amb la passejada pels entorns naturals del municipi. Una caminada dirigida per Natxo Oñatibia i Ester Corrales, responsables de l'empresa Rural Salut, instal·lada a Castell de l'Areny i dedicada a la promoció de la salut de manera lúdica. Abans de sortir al bosc, els participants han pogut tastar infusions i licors elaborats amb plantes i herbes que posteriorment han pogut localitzar sobre el terreny. Segons Corrales, l'objectiu de les passejades és descobrir el bosc d'una manera pedagògica. "Hem intentat transmetre coneixements concrets al voltant de les plantes que hem anat trobant i explicar quines utilitats tenen, per exemple, a l'hora de cuinar o també quines són les propietats beneficioses per a la salut", ha explicat. Alguns d'ells han aprofitat per recollir espècies de plantes aromàtiques, i també, els més espavilats han collit uns quants fredolics. Segurament, els darrers de la temporada.

Tast d'infusions i licors d'herbes abans de sortir al bosc. MARC VILASECA

Acabada la caminada, el grup ha tingut l'oportunitat de visitar l'església romànica de Sant Vicenç, un dels atractius del municipi, i també l'anisoteca que manté Pere Massana, una de les col·leccions d'ampolles d'anís més grans del món. Les explicacions de Massana i la gran varietat d'ampolles de licor han cridat l'atenció de més d'un.

Després d'una matinal d'activitats, la gana estava feta i els comensals han entrat al menjador del restaurant Castell de l'Areny per degustar un menú especial amb els bolets com a protagonistes. La cinquantena d'assistents han pogut tastar una selecció variada d'entrants amb bolets i han pogut escollir entre dos segons: conill amb rossinyols o rodó de vedella amb bolets. Tots els plats han estat acompanyats d'una selecció de vins del celler Solergibert, d'Artés. Al llarg de l'àpat, Josep Solergibert, d'aquest celler familiar, ha explicat quins vins ha escollit per a cada plat. Els comensals han quedat satisfets, i fins i tot, als que els hi ha quedat un forat, han pogut repetir. Els responsables de l'establiment s'han mostrat satisfets d'haver acollit aquesta celebració.

.

Dinar al restaurant Castell de l'Areny. MARC VILASECA

L'alcalde de Castell de l'Areny, Pere Raja, ha agraït a Regió7 i als impulsors de l'esdeveniment "que hagi pensat en el nostre municipi per organitzar aquesta festa". "Per a nosaltres ha estat molt positiu poder-hi col·laborar perquè ens han vingut a visitar persones que, si no hagués estat per aquesta matinal, segurament ho ho haurien fet". En aquest sentit, Raja ha recordat que Castell de l'Areny viu del turisme a través de les poques empreses que encara hi mantenen la seva activitat. "Per això hem d'aprofitar totes les oportunitats per fer venir més visitants", ha afegit. Un cop acabada la festa, l'alcalde ja ha anunciat que està disposat a tornar a acollir l'esdeveniment de cara a l'any vinent, "però moure'l en el calendari i organtizar-lo en plena temporada boletaire, per fer-ho més atractiu encara", ha puntualitzat.