El passat dilluns, 21 de novembre, els consellers i conselleres que integren el Consell d’Infants de Berga es van reunir amb l’alcaldessa i els regidors amb l’objectiu de reflexionar i expressar la seva opinió, debatre diversos aspectes de la ciutat i fer propostes a l’Ajuntament. El Consell d’Infants és un òrgan de participació dels alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Berga que es va crear per a fomentar la implicació dels nens i nenes en la millora de la ciutat.

La reunió es va celebrar a la sala de plens del consistori berguedà, on es va presentar als consellers i conselleres el nou regidor d’Educació, Eloi Escútia, i també es van valorar les accions i els projectes iniciats l’any anterior. Durant el curs passat el Consell d’Infants va proposar algunes campanyes de sensibilització envers la neteja i manteniment de l’espai públic per part de la ciutadania.

En aquest sentit, els centres van dur a terme algunes accions de difusió i en alguns casos de neteja de l’espai públic. Un dels altres projectes iniciats durant el curs passat, va ser el projecte de trobades de joc intergeneracional entre els infants de Berga i els avis i àvies de la residència Sant Bernabé. Es tracta de dos projectes que podrien tenir continuïtat en el curs actual.

Finalment, els consellers i conselleres també van donar a conèixer les seves inquietuds, sobretot posant l’accent en l’incivisme d’alguns ciutadans. Des de l’Ajuntament es van recollir les seves preocupacions i propostes per a seguir treballant en aquestes qüestions durant les pròximes trobades del Consell d’Infants.